Stablecoin USDC verliest marktaandeel: verliest terrein tegenover Tether

Het crypto landschap is voortdurend in beweging en één van de opmerkelijke verschuivingen van dit jaar is de terugval van USDC.

Vorig jaar leek het er nog op dat USDC, een digitale munt die zijn waarde koppelt aan de Amerikaanse dollar, zijn grote concurrent Tether (USDT) zou inhalen, of op zijn minst uit zou kunenn dagen. Echter, recente data van CoinGecko onthult een ander verhaal: een gestage daling naar de zesde plaats qua marktkapitalisatie, wat neerkomt op $26,1 miljard.

Wat is er aan de hand?

De turbulentie begon met de problemen bij de Silicon Valley Bank in maart. Circle, het bedrijf achter USDC, moest toegeven dat een groot deel van hun reserves, specifiek $3,3 miljard, bij deze bank werd aangehouden. Dit nieuws zorgde voor onrust onder investeerders, en het gevolg was dat USDC zijn stabiele 1:1 verhouding met de dollar verloor.

De digitale economie is niet mild voor valuta die hun vertrouwen verliezen. Beleggers begonnen snel hun USDC om te zetten, waardoor het aanbod verminderde. Deze trend werd verder versterkt door een algemene afname van interesse in de DeFi-sector, waar USDC een populaire keuze was voor transacties.

Het is belangrijk te benadrukken dat niet alle stablecoins hetzelfde lot ondergaan. Tether, bijvoorbeeld, heeft een marktkapitalisatie van $82,7 miljard en toont een groei van bijna 25% dit jaar.

Maar waarom het verschil in traject tussen deze twee giganten? Een factor is de manier waarop ze worden gebruikt in de markt. Waar USDC vaak wordt ingezet als een stabiele vorm van liquiditeit, dient Tether vaker als onderpand voor handelsstrategieën.

Toch is niet alles verloren voor USDC. Grote spelers zoals het Duitse SAP zien nog steeds waarde in de munt en testen het als betaalmiddel voor grensoverschrijdende transacties. Bovendien blijft Coinbase, een prominente naam in de cryptowereld, investeren in de toekomst van USDC.

De cryptomarkt blijft onvoorspelbaar, maar één ding is zeker: het verhaal van USDC is nog lang niet afgelopen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...