Cryptobeurs Bithumb binnengevallen vanwege verdenking prijsmanipulatie

Cryptobeurs Bithumb binnengevallen vanwege verdenking prijsmanipulatie

Er heeft bij de Zuid-Koreaanse cryptobeurs Bithumb een inval plaatsgevonden. De autoriteiten verdenken de beurs ervan om transacties op hun platform gemanipuleerd te hebben. Door een bepaalde stijging of juist daling hebben bepaalde gebruikers ten koste van anderen kunnen profiteren. Ook transacties naar andere beurzen worden onderzocht door de Koreaanse aanklagers.

De kantoren van Bithumb zijn binnengevallen als onderdeel van een groter onderzoek naar prijsmanipulatie van een bepaalde cryptomunt. Welke munt het betreft is nog niet bekend gemaakt, meldt de lokale website Yonhap. De complete transactiegeschiedenis op Bithumb en andere beurzen zal onder de loep komen.

Volgens de autoriteiten gaat het primair om deze cryptomunt en niet zozeer over Bithumb. Dat is simpelweg het platform waar de handel plaatsvindt.

Maar Bithumb wordt ook onderzocht door de Zuid-Koreaanse belastingdienst, die onderzoek doet naar belastingontduiking via binnenlandse en internationale transacties op de beurs en gelieerde ondernemingen.

Ook Bithumb-voorzitter Kang Jong-Hyun en twee andere leidinggevenden zijn beschuldigd van verduistering en frauduleuze illegale transacties. Kang zou gegraaid hebben in de bedrijfskas en hebben samengespannen om aandelenkoersen te manipuleren.

Bithumb is nog één van de vijf overgebleven in Zuid-Korea na een rigoureuze schoonmaak in 2021, waarbij zeventig beurzen zijn gesloten omdat ze niet voldeden aan de regels in het land.

Lees meer over:
Bithumb Zuid-Korea

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan