Overname Bitcoin beurs Bithumb? ‘Morgan Stanley biedt $441 miljoen’

Volgens Naver News wil de Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley een bitcoin beurs overnemen. Naar verluidt willen ze ruim 400 miljoen dollar neerleggen voor een belang in Bithumb, een van de grootste cryptobeurzen van Zuid-Korea.

Overname Bitcoin beurs

Bithumb zou oorspronkelijk worden overgenomen door NXC Corporation, de holding van gamingbedrijf Nexon. In januari berichtten we hier al over: er zou een bedrag van 500 miljard Koreaanse won mee gemoeid zijn, wat omgerekend neer komt op 460 miljoen dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De deal lijkt echter te zijn stukgelopen vanwege "trage en stroperige" onderhandelingen. Eerder mengde Huobi zich ook nog in de strijd om de beurs. Het Chinese bedrijf wilde zowel Bithumb als bitFlyer overnemen. Ook Binance had naar verluidt haar zinnen gezet op een overname.

Het lijkt er echter op dat een traditionele partij er met de hoofdprijs vandoor gaat. Volgens reporter Sunae Lee van Naver News heeft investeringsbank Morgan Stanley de beste kaarten voor een overname.

Miljoenen

Volgens de berichtgeving is Morgan Stanley bereid om tussen de 300 en 500 miljard Koreaanse won ($254 miljoen tot $441 miljoen) neer te leggen.

In het artikel halen ze een anonieme senior medewerker van Bithumb aan: "Morgan Stanley is één van de gegadigden om Bithumb te kopen."

Een andere anonieme bron vertelt dat Morgan Stanley instapt via Bident, een grootaandeelhouder van 10%:

"De reden dat Morgan Stanley Bident als troef gebruikt, is omdat ze inzagen dat zij het recht hebben om te onderhandelen over een 'voorkeursstem' om wie Bithumb Holdings mag overnemen."

Marktanalist Joseph Young meldt op Twitter dat de waardering van de beurs momenteel geschat wordt op $2 miljard.

Andere diensten Morgan Stanley

De ogen van Morgan Stanley lijken te zijn geopend. Onlangs maakten ze bekend dat ze zijn rijke Amerikaanse klanten toegang wil geven tot Bitcoin fondsen. De investeringsbank komt met drie verschillende fondsen met exposure aan bitcoin. Twee van die fondsen zijn van Galaxy Digital, de derde komt uit de koker van NYDIG.

De producten zijn voorlopig in eerste instantie voor de grootste en rijkste klanten van Morgan Stanley. Klanten met meer dan $2 miljoen aan assets bij de bank kunnen meedoen. Investeringsbedrijven moeten minstens $5 miljoen inleggen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
BithumbMorgan Stanley