Cryptobeurs Bullish gaat voor eigen beursgang, waarde geschat op $9 miljard

Bullish wil naar de beurs. De cryptobeurs kondigt een fusie aan Far Peak Acquisition Corp (FPAC). Alle aandelen van het bedrijf zijn bij elkaar $9 miljard waard volgens hun persbericht.

Het handelshuis is in handen van Block.one. Dit bedrijf zit in tientallen bedrijven in de industrie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bullish

Bullish wil een compleet gereguleerde beurzen bouwen. Gericht op grote partijen die willen handelen op een beurs met meer liquiditeit en diepere zakken. Het is zeker niet de eerste (en ook niet de laatste) partij die zich op deze markt wil richten.

Met een investering van $300 miljoen via een investeringsronde hoopt het bedrijf de volgende stap te kunnen zetten. Het geld komt onder andere bij partijen als BlackRock en Galaxy Digital vandaan.

De fusie en daarmee beursgang van Bullish moet aan het einde van dit jaar plaatsvinden. De uiteindelijk prijs bij notering is afhankelijk van koersen van verschillende digitale assets.

Block.one staat er om bekend dat ze meer interesse hebben in allerlei andere zaken dan bitcoin. Het wordt dus geen bitcoin only beurs.

Beursgang

De meest spraakmakende beursgang van dit jaar is Coinbase. Het Amerikaanse bedrijf is de grootste beurs en broker in het land. Deze beursgang maakt de weg vrij voor andere (kleinere) partijen. Het draaiboek is bekend. Naast beurzen zijn ook aandelen in bijvoorbeeld bitcoin mining bedrijven al te vinden op verschillende Amerikaanse effectenbeurzen.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...