Cryptobeurs CGEX sluit deuren binnen één jaar na lancering

Cryptobeurs CGEX uit Malta sluit binnen enkele weken haar deuren, op 18 september om precies te zien. De beurs bestond nog geen jaar.

Sluiting CGEX

CGEX is een dochtermaatschappij van Coinone, de twee na grootste cryptobeurs van Zuid-Korea. Tot 18 september kunnen gebruikers nog inloggen op hun gebruikersaccount. Maar het storten en opnemen is vanaf die datum niet meer mogelijk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opvallend is dat de beurs nog geen jaar bestaat na haar opening op 28 oktober 2018 geopend. Afgelopen maand op 17 juli moest het handelsplatform haar activiteiten al tijdelijk stil leggen.

Handelsvolume

De sluiting komt na een bericht op een Koreaanse business-site dat Koreaanse blockchainprojecten ‘vluchten’ naar buitenlandse cryptobeurzen. De wet – en regelgeving in Zuid-Korea is strenger geworden. Naar verluidt heeft Coinone besloten om CGEX niet in eigen land te laten opereren vanwege laag handelsvolume.

De beurs lanceerde met Cosmos (ATOM) als eerste notering.

Bron: The Next Web

Lees meer over:
cryptobeurs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...