Cryptobeurs Deribit gehackt, $28 miljoen kwijt

Cryptobeurs Deribit heeft 28 miljoen dollar verloren door een hack. Volgens de exchange zijn de tegoeden van klanten veilig. Wel zijn de opnames stopgezet omdat er veiligheidscontroles worden uitgevoerd.

Bij Deribit kun je handelen in opties, het is wereldwijd qua volume de grootste optiebeurs ter wereld. Dat is op te maken uit een tweet van Deribit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar eigen zeggen wordt 99% van de crypto activa in cold storage gehouden.

De markt wordt regelmatig opgeschrikt door hacks. In de eerste weken van oktober is er al meer dan 718 miljoen dollar aan cryptocurrency's ontvreemd.

Deribit verklaart dat mogelijke verliezen worden gedekt uit kasreserves van het bedrijf. Het origine van het bedrijf is Nederlands, maar ze zijn sinds enkele jaren gevestigd in Panama vanwege het aangescherpte toezichtregime in Nederland sinds 2020.

Lees meer over:
Deribithack

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...