Goedemorgen Bitcoin: grafiek toont extreme gelijkenis met 2019

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin-grafiek vertoont extreme gelijkenissen met 2019, rally op komst?

De dagelijkse grafiek van bitcoin vertoont op het moment grote gelijkenissen met die van begin 2019. Destijds was dit de periode waarin bitcoin aan een rally begon die de koers in korte tijd van ongeveer 4.000 tot ruim 7.000 dollar bracht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Niemand minder dan Stockmoney Lizards komt wederom met een extreem bullish grafiek voor bitcoin. Ditmaal gaat het om de daggrafiek, waarin bitcoin op vergelijkbare wijze uit een stijgende driehoek is gebroken.

Dat is op zichzelf niet heel bijzonder, ware het niet dat ook de Log MACD (weekgrafiek) een bullish kruising heeft gemaakt. De vorige keer dat dit gebeurde volgde een koersexplosie van bijna 100 procent voor bitcoin.

Iconisch bitcoin logo viert twaalfde verjaardag

Het is twaalf jaar geleden dat het iconische oranje bitcoin logo het levenslicht zag. Het was de anonieme gebruiker 'Bitboy' die op het bitcointalk forum een groot aantal logo's deelde. Dat was op 1 november 2010, twee jaar na het uitkomen van de whitepaper van Satoshi Nakamoto.

Het lettertype dat Bitboy voor de 'B' gebruikte is Ubuntu (naar de bekende Linux distributie). Het logo is gepubliceerd onder een creative common licentie en kan daardoor sinds 2010 door iedereen vrijelijk gebruikt worden.

Dat is ook wat 'Bitboy' het liefste zag, in de geest van Satoshi Nakamoto die bitcoin ook als open-source software ziet.

Bank El Salvador weigert om informatie over bitcoin aankopen van president te delen

BANDESAL, de ontwikkelingsbank van El Salvador, gaat geen informatie delen over de bitcoin aankopen van het land. Dat maakt de anticorruptie-instantie van El Salvador zondag bekend.

Het gaaat om de Anti-Corruption Legal Advisory Centre (ALAC). Ze bieden burgers juridische hulp in de strijd tegen corruptie. Ze hebben een document van de bank vrijgegeven. Hierin staat dat BANDESAL naar eigen zeggen deze "vertrouwelijke" informatie niet kan onthullen.

ALAC bekritiseert BANDESAL op Twitter voor dit statement:

"De vertrouwelijkheid beperkt de mogelijkheid voor burgers om toegang te krijgen tot informatie over de dingen die door BANDESAL met publieke middelen zijn uitgevoerd."

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin