Voormalig trading desk manager Kraken wil $900.000 van exchange

Voormalig trading desk manager Jonathan Silverman klaagt cryptobeurs Kraken aan. Hij zegt dat de handelsbeurs hem niet heeft betaald voor zijn werk als trading desk manager. De exchange is een relatief oude beurs in de wereld van bitcoin.

Bijna $1 miljoen

De oud werknemer werd in 2017 aangenomen op de sales en handel afdeling van Kraken in New York. Silverman zegt dat de oprichter van de handelsbeurs hem een salaris van $150.000 heeft beloofd. Daarnaast werd mondeling akkoord gegaan met 10% commissie op de jaarlijkse winsten van de trading desk. Maar tot op heden heeft de oprichter, Jesse Powell, niet voldaan aan deze beloftes. Dat zegt Silverman althans.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kraken gaat er niet in mee

Christina Vee (woordvoerster Kraken) zegt tegenover Bloomberg dat Silverman aan het liegen is: ”Ook is hij in overtreding van zijn geheimhoudingsverklaring.”

Rechtzaak

Tijdens deze rechtszaak komt er meer naar voren vanuit het kamp van Silverman dan alleen zijn persoonlijke verhaal en eisen. In 2015 kondigde de beurs aan te gaan verhuizen uit New York, vooral vanwege de regelgeving. Kraken was het niet eens met de benodigde ‘BitLicense’ en besloot te vertrekken.

Maar volgens Silverman zijn ze nooit echt vertrokken. Silverman: ”In de realiteit vonden de meeste over-the counter-deals (OTC) in New York plaats.” Een van de advocaten van de aanspanner van het proces David Silver gaat hard in tegen Kraken: “Niet iedereen in de cryptocurrency industrie denkt dat de regels ook voor hen gelden, maar dat is niet hoe het werk.”

Dikke winst bij Kraken trading desk

Volgens een eerdere rechtszaak maakte de trading desk van Kraken een winst van ongeveer $19 miljoen in de tijd dat Silverman actief was binnen het bedrijf. Silverman zou daarvan $907.631 krijgen. Maar volgens de aanklacht is dat bedrag nooit betaald.

Meer cryptonieuws

Bron: Bloomberg

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsKraken

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...