Cryptobeurs Kraken gaat het Nederlandse Coin Meester B.V. (BCM) overnemen

Cryptobeurs Kraken gaat het Nederlandse Coin Meester B.V. (BCM) overnemen.

Overnamenieuws

In het persbericht schrijft de Amerikaanse beurs:

“De deal benadrukt onze toewijding om onze activiteiten in Europa te laten groeien door gebruik te maken van onze sterke financiële positie en ons uiterst competitieve productaanbod.”

BCM is opgericht in 2017 en je kent het misschien wel als Bitcoin Meester. Eerder dit jaar onderging het een rebranding naar Coin Meester, of ook wel BCM.

Het is een cryptobrokers die in ons land een registratie had bij De Nederlandsche Bank, de toezichthouder van de cryptomarkt. Het bedrijf levert diensten voor het kopen, verkopen en staken van cryptovaluta.

David Ripley, de CEO van Kraken, vertelt:

“Nederland heeft een van de meest geavanceerde economieën ter wereld, met een gevestigde cultuur van innovatie en een hoog niveau van crypto-adoptie. Dit maakt het voor ons een belangrijke markt in onze Europese uitbreidingsplannen.”

“De overname van BCM zal Kraken een aanzienlijke positie op de Nederlandse markt geven en de klanten van BCM laten profiteren van een nog robuuster productaanbod.”

Mede-oprichter en CEO van BCM Mitchell Zandwijken is blij met het nieuws:

“We hebben BCM opgericht omdat we crypto voor iedereen toegankelijk wilden maken. Kraken is de pionier op dit gebied met een trackrecord van ruim tien jaar. (…) Onze klanten zullen profiteren van alles wat crypto te bieden heeft door de voortdurende investeringen en innovatie van Kraken.”

Het lijkt er vooral op dat de overname een manier is voor Kraken om een registratie te krijgen in Nederland. Ook met het oog op de aanstaande Markets in Crypto-Assets (MiCA) is het voor dit soort partijen belangrijk om lokale expertise binnenshuis te halen.

Het is niet bekend welk bedrag bij de overname gemoeid is.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...