Cryptobeurs Kraken wil ook aandelen gaan aanbieden

De bekende cryptobeurs Kraken heeft plannen om handel in Amerikaanse aandelen en beursgenoteerde fondsen aan te bieden, zomeldt Bloomberg vandaag op basis van een bron.

Kraken is van plan om deze dienst in eerste instantie aan te bieden in zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk. Dit zal gebeuren via een nieuwe afdeling genaamd Kraken Securities. De verwachting is dat deze dienst in 2024 gelanceerd wordt.

Een woordvoerder van het bedrijf gaf aan Reuters aan: “Hoewel we niet kunnen reageren op geruchten, streven we ernaar ons aanbod te verbreden en te verbeteren zodat klanten veilig en probleemloos toegang blijven houden tot alle Kraken-producten.”

De cryptobeurs beschikt al over de benodigde vergunningen in het Verenigd Koninkrijk en heeft een aanvraag ingediend bij de Financial Industry Regulatory Authority voor een broker-dealer licentie in de Verenigde Staten.

Na een moeilijk jaar proberen diverse crypto-bedrijven hun diensten uit te breiden. Een aantal van hen zoekt goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission voor een bitcoin beursgenoteerd fonds.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsKraken

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...