Cryptobeurs Kraken verlaat Japan

Cryptobeurs Kraken verlaat Japan

Cryptobeurs Kraken stopt met zijn activiteiten in Japan. Reden is de aanhoudende bitcoinwinter met lage prijzen en dito handelsvolumes. Vorige maand moest de beurs uit San Francisco een flinke bezuinigingsoperatie bekendmaken: 30% van het personeel komt op straat te staan.

Kraken zal zich per 31 januari 2023 uitschrijven bij de Financial Services Agency (JFSA), de Japanse beurswaakhond. Volgens deze post, gericht op de Japanse klant, zijn de huidige marktomstandigheden in Japan slecht en is er sprake van een zwakke cryptomarkt wereldwijd.

Klanten in het land hebben tot eind januari 2023 de tijd om hun fiat - en cryptotegoeden op te nemen, naar een externe wallet te sturen en de yen naar je bank te sturen.

Medeoprichter van de beurs, Jesse Powell, verliet zijn rol als CEO in september om vervangen te worden door voormalige operationele directeur Dave Ripley.

Kraken gaat naar eigen zeggen prioriteit geven aan de lopende kasmiddelen en investeringen om de stabiliteit van de beurs op lange termijn te waarborgen.

Lees meer over:
Kraken Japan

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan