Cryptobeurs Kraken verlaat Japan

Cryptobeurs Kraken stopt met zijn activiteiten in Japan. Reden is de aanhoudende bitcoinwinter met lage prijzen en dito handelsvolumes. Vorige maand moest de beurs uit San Francisco een flinke bezuinigingsoperatie bekendmaken: 30% van het personeel komt op straat te staan.

Kraken zal zich per 31 januari 2023 uitschrijven bij de Financial Services Agency (JFSA), de Japanse beurswaakhond. Volgens deze post, gericht op de Japanse klant, zijn de huidige marktomstandigheden in Japan slecht en is er sprake van een zwakke cryptomarkt wereldwijd.

Klanten in het land hebben tot eind januari 2023 de tijd om hun fiat – en cryptotegoeden op te nemen, naar een externe wallet te sturen en de yen naar je bank te sturen.

Medeoprichter van de beurs, Jesse Powell, verliet zijn rol als CEO in september om vervangen te worden door voormalige operationele directeur Dave Ripley.

Kraken gaat naar eigen zeggen prioriteit geven aan de lopende kasmiddelen en investeringen om de stabiliteit van de beurs op lange termijn te waarborgen.

Lees meer over:
JapanKraken

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...