“Volatiliteit op komst voor bitcoin in komende 48 uur”

Als we de analyse van Elizy mogen geloven, dan staat bitcoin aan de vooravond(en) van zware volatiliteit. Het is nu tijdens de kerstdagen even rustig, maar de populaire handelaar met ruim 200.000 volgers verwacht binnen de komende 48 uur actie op de koersgrafiek van bitcoin. Het is al een paar dagen stil rondom bitcoin, dus het zou zomaar kunnen gebeuren.

Waar ligt de bodem?

Verder lijkt het erop dat de analisten het maar niet eens kunnen worden over de bodem van bitcoin tijdens deze bearmarkt. We hopen er allemaal al maanden op dat de ellende voorbij is, maar steeds opnieuw krijgen we een nieuwe negatieve verrassing te verwerken. Waarbij FTX natuurlijk de klap op de spreekwoordelijke vuurpijl was.

Inmiddels lijkt de angst en ellende wel behoorlijk uit de markt, maar zijn we in een periode van besluiteloosheid gekomen. Macro-economisch gezien zit er wat verbetering in de inflatiecijfers, maar om nou te zeggen dat de centrale banken het echt onder controle hebben zou te ver gaan.

De maand december is inmiddels al gekscherend omgedoopt tot "Do Nothing December". Het lijkt erop alsof iedereen wacht op het volgende grote nieuws of een onverwachtse volatiele beweging van bitcoin, die vooralsnog niet is gekomen. "Als bitcoin er niet in slaagt om de 17.150 dollar te herpakken voor het einde van het jaar, dan zie ik bitcoin nog wel terugzakken naar de range van 13.900 tot 17.150 dollar", aldus Rekt Capital.

Dat zou vanaf de huidige koersen een terugval van 20 procent betekenen in het volgens Rekt Capital zwaarste scenario. Een behoorlijk pittige daling, maar na dit jaar zou je zeggen dat niemand nog ergens van schrikt.

11.000 tot 13.000 dollar in aantocht

Als we het aan Il Capo of Crypto vragen, dan is de ellende ook nog niet voorbij voor bitcoin. De populaire analist verwacht dat bitcoin nog een schuiver maakt. "Ik denk dat de meeste bears een daling naar 10.000 dollar verwachten, maar dat ze alle steunpunten van voor dat niveau over het hoofd zien. De koers van 11.000 tot 13.000 dollar vormt een sterk steunpunt dat het zou moeten houden", zo redeneert Capo.

Profit Blue blijft echter waarschuwen dat de koers van 10.000 dollar weleens de absolute bodem van deze bearmarkt kan zijn. Dat zou betekenen dat bitcoin een bodem weet te vinden op 50 procent van de all-time high van 20.000 dollar van de vorige cyclus. Voor velen zal dat als een verlies voelen, maar de omstandigheden zijn op dit moment natuurlijk uniek.

Daarnaast moeten we niet vergeten dat die koers van 20.000 dollar in 2017 maar kortstondig werd aangetikt. Het is verleidelijk om aan die momenten terug te denken, maar op zich is het niet vreemd dat bitcoin zich nu pas echt een beetje in die koersrange weet te nestelen. Bitcoin kent natuurlijk geen marketingteam, dus de adoptie moet volledig organisch verlopen en met alle problemen van dit jaar is het niet vreemd dat er wat koershobbels op de weg liggen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....