Cryptobeurs KuCoin bevriest 1.354 bitcoin die gelinkt zou zijn met LFG

Er is een verdachte bitcointransactie gedaan. Het gaat om meer dan 3.000 BTC ter waarde van $60 miljoen.

Bitcoin van LFG

Waarom dit een verdachte betaling is? Er zijn linkjes met de Luna Foundation Guard, aldus CoinDesk Korea. De laatste dagen is de organisatie achter UST en LUNA weer regelmatig in het nieuws. Zuid-Korea had een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Do Kwon, de oprichter en CEO van Terraform Labs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens rapporten is de verdachte betaling gedaan vanaf een LUNA Foundation Guard (LFG)-wallet naar de cryptobeurzen KuCoin en OKX.

Het zou gaan om 3.313 BTC. De cryptovaluta ter waarde van $66,65 miljoen werden verstuurd vanaf de LFG-accounts. De coins zijn in de periode 15-18 september verzonden.

Het openbaar ministerie van Seoul in het zuidelijke district en het Joint Investigation Team Securities Crimes probeerden de genoemde rekeningen te bevriezen. Normaal gesproken kun je niet andermans bitcoin bevriezen, maar gezien de bitcoin bij centrale exchanges staan, kan het nu wel.

KuCoin heeft inmiddels al 1.354 BTC bevroren, terwijl OKX nog weigert om actie te ondernemen wat betreft de resterende 1.959 BTC. Beide beurzen zijn overigens niet gereguleerd in Zuid-Korea.

Do Kwon ontkent

Do Kwon werd al een aantal dagen beschuldigd van het wegmoffelen van $67 miljoen. Op Twitter reageerde hij en noemde het misinformatie. Naar eigen zeggen heeft hij al meer dan een jaar lang geen gebruik gemaakt van zijn accounts bij beide cryptobeurzen.

Kwon blijft intussen gewoon vol in de schijnwerpers staan. De belastingdienst van Zuid-Korea heeft Terraform Labs en Kwon een boete van $78,4 miljoen opgelegd.

Ook heeft de Interpol een Red Notice tegen hem uitgevaardigd op verzoek van de Zuid-Koreaanse regering. De programmeur blijft actief op Twitter en geeft aan niet op de vlucht te zijn.

"We verdedigen onszelf in meerdere jurisdicties - we hebben onszelf aan een extreem hoge lat van integriteit gesteld en kijken ernaar uit om de waarheid de komende maanden te verduidelijken."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
beursBitcoin nieuws