Zuid-Korea wil paspoort Do Kwon ongeldig maken

De Zuid-Koreaanse autoriteiten proberen het paspoort van Do Kwon ongeldig te maken, zo meldt een lokale krant. Officieren van Justitie hebben het ministerie van Buitenlandse Zaken van Zuid-Korea gevraagd om het paspoort van Terraform Labs-oprichter Do Kwon ongeldig te verklaren. Dat meldt de Koreaanse krant Munhwa.

Paspoort ongeldig maken

Eerder deze week is er een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Do Kwon, de voorman van Terraform Labs is samen met vijf anderen aangeklaagd op basis van de effectenwet in Zuid-Korea. De aanklagers vragen ook nu om ongeldigverklaring van hun paspoorten, behalve Nicholas Platias, een medeoprichter van Terraform Labs, maar die geen Koreaans staatsburger is.

Het is nog de vraag hoe snel dit kan gaan, volgens sommige mediaberichten kan het tot één maand duren voordat een paspoort ongeldig gemaakt is. Het is een manier om Do Kwon onder druk te zetten om naar zijn thuisland terug te keren. De laatste bekende verblijfplaats zou Singapore zijn, maar de man is onvindbaar.

TerraUSD

Het verhaal is bekend: in mei is de algoritmische stablecoin van het bedrijf, TerraUSD, ingestort en waarna uiteindelijk 40 miljard dollar is verdampt. Luna Foundation Guard, de entiteit achter Terraform Labs en daarmee TerraUSD, had op een gegeven 80.000 bitcoin op zijn balans staan.

Kwon heeft nog getracht om zijn project nieuw leven in te blazen, maar het regent rechtszaken van boze investeerders. Do Kwon zegt zelf dat hij nooit is benaderd door de Koreaanse autoriteiten om met een onderzoek mee te werken. Hij beweert ook dat hij niet in Singapore is om te vluchten en dat hij streeft naar een 'eerlijk proces' en dat hij gaat meewerken aan zo eerlijk mogelijk onderzoek. Of dat in werkelijkheid ook zo uitpakt, moet de komende maanden duidelijk worden.

Het enige teken van leven is deze mysterieuze tweet.

=https://twitter.com/stablekwon/status/1570082926712209410" data-service="twitter">
Lees ook

Dit is het plan waarmee Do Kwon stablecoin UST terug naar $1.00 wil brengen

 

Arrestatiebevel voor Do Kwon van Terraform Labs in Zuid-Korea

 
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZuid-Korea

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...