Cryptobeurs KuCoin gaat stoppen met haar bitcoin mining pool

Cryptobeurs KuCoin gaat stoppen met haar bitcoin (en litecoin) mining pools. Vanwege de “evoluerende bedrijfsstrategie” van het bedrijf kiezen ze ervoor om deze dienst compleet af te bouwen.

Mining pool

KuCoin is qua spotvolume nog altijd de vierde grootste cryptobeurs van de wereld (volgens data van CoinMarketCap). Op 15 augustus vanaf 4 uur UTC-tijd zal het bedrijf de mining pools opschorten. Precieze details voor de beslissing zijn niet gedeeld.

Met zo’n 10 EH/s is de pool nu goed voor ongeveer 4% van de totale rekenkracht. Met een mining pool kunnen individuele miners hun (wiskundige) krachten bundelen. De rekenkracht komt als het ware op een grote hoop terecht, waarbij ook de vergoedingen onderling naar ratio worden verdeeld. Het is in zekere zin een soort van risico management.

KuCoin schrijft verder:

“Om ononderbroken inkomsten te garanderen tijdens onze tijdelijke opschorting, raden we gebruikers die betrokken zijn bij cryptocurrency-mining aan om uw BTC- en LTC-miners voor 15 augustus 2023 om 16:00:00 (UTC) over te zetten naar alternatieve mining pools.”

Ze raden de gebruikers ook om vóór 27 augustus een back-up te maken van hun records en andere relevante informatie.

Er gingen geruchten rond dat KuCoin zich voorbereidt op een ontslagronde van 30% van zijn personeel. CEO Johnny Lyu ontkende deze ontwikkelingen op Twitter, maar gaf wel aan dat er mogelijk gesneden gaat worden in sommige takken van het bedrijf. Naar verluidt komt de focus te liggen op compliance en kernactiviteiten van de exchange.

Sinds juli heeft de beurs verplichte Know Your Customer (KYC) vereisten voor zijn gebruikers. Bestaande klanten kunnen geen stortingen doen, tenzij ze KYC procedures succesvol voltooien. De beurs heeft naar eigen zeggen meer dan 20 miljoen geregistreerde accounts.

Eind 2022 kreeg KuCoin nog een waarschuwing van De Nederlandsche Bank (DNB). Ze bieden zonder registratie hun diensten aan aan de Nederlandse markt, wat tegen de regels is.

Lees meer over:
Kucoin