Cryptobeurs WOO besluit om eigen aandelen van 3AC terug te kopen

Cryptobeurs WOO is van plan zijn eigen aandelen en tokens terug te kopen. Het failliete hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) had deze aandelen in het verleden aangekocht. Nu wil WOO proactief “de onzekerheid wegnemen.”

Aandelen opkopen

WOO deelt in een statement dat het een schikking heeft getroffen met Teneo, de curator van 3AC. De beurs gaat aandelen en tokens terugkopen die het hedgefonds verkreeg als onderdeel van de Series A financieringsronde van WOO in november 2021.

De exchange voegt daaraan toe dat het is van plan om het eigendom van alle andere aandeelhouders proportioneel te vergroten, terwijl de 20 miljoen tokens die ze opkopen direct naar een burn-adres worden gestuurd. Die zijn daarmee dan uit circulatie gehaald.

Ze maken niet bekend welk bedrag er bij de terugkoopoptie van de aandelen en tokens gemoeid is.

3AC was de grootste investeerder van WOO in zijn serie A-ronde. Het kocht een hele bulk aandelen op bovenop nog eens 25 miljoen WOO-tokens.

Jack Tan, medeoprichter van WOO, schrijft in de verklaring.

“We zijn blij om de onzekerheid met betrekking tot 3AC uit het WOO-ecosysteem weg te nemen”

“We hebben proactief samengewerkt met de curatoren om een eerlijke deal te sluiten voor de terugkoop van onze aandelen en tokens van 3AC.”

“De afgelopen achttien maanden hebben we gezien dat een concentratie van slecht nieuws onze sector heeft getroffen, van grootschalig falen tot overijverige toezichthouders. Er is een grondige schoonmaak van het ecosysteem geweest en we kijken ernaar uit om samen met onze partners en team opnieuw op te bouwen.”

Uit gelekte foto’s werd vorige week duidelijk dat Su Zhu, de medeoprichter van 3AC, op 26 september is gearresteerd op de luchthaven Singapore. Hij probeerde het land te ontvluchten.

3AC was ooit een van de grootste cryptohedgefondsen van de wereld. Na fouten rondom (onder andere) Luna en TerraUSD stortte het bedrijf in. Het is volgens destijds ingediende documenten minstens $3,5 miljard schuldig aan zijn belangrijkste crediteuren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...