Oprichters failliet cryptofonds 3AC ontvangen dagvaarding via Twitter

Oprichters failliet cryptofonds 3AC ontvangen dagvaarding via Twitter

De bewindvoerders van het failliete cryptofonds Three Arrows Capital zetten nieuwe, onorthodoxe stappen om een doorbraak te forceren.

Dagvaarding via Twitter verstuurd

Er ligt een verzoek bij een rechtbank in New York om de vermiste oprichters Sun Zu en Kyle Davies op te sporen en te dagvaarden. Een dagvaarding is een verzoek om voor de rechtbank te verschijnen. In dit geval zijn deze dagvaardingen via email en Twitter verstuurd, wat vrij ongebruikelijk is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

3AC is een crypto hedgefonds dat zowel investeerde in cryptovaluta als in de bedrijven die cryptocurrency’s of tokens uitgaven. Ze hadden een aanzienlijke positie in TerraUSD, de stablecoin waarvan de waarde in mei in korte tijd is verdampt. Door diverse, andere risicovolle beleggingen heeft 3AC miljarden dollars verloren.

Zowel in Amerika, Singapore als de Britse Maagdeneilanden is 3AC failliet verklaard, deze faillissementen zijn afgehandeld door financieel consultant Teneo.

Tot nu toe hebben Zhu en Davies niet willen meewerken aan de faillissementsprocedures. Het bedrijf Advocatus Law uit Singapore dat hen vertegenwoordigt weigert ook mee te werken.

Vrijdag hebben de bewindvoerders van Teneo daarom een document bij de rechtbank ingediend om de oprichters op te roepen tot een getuigenis. Met als doel om een vollediger beeld te krijgen van het reilen en zeilen van het fonds. Welke activa beheerde het fonds, wie waren de klanten, hoe verliep de financiering van deals etc. Belangrijk is ook de toegang tot de cryptorekeningen, de wachtwoorden en sleutels van de crypto’s.

Ook gaan ze via de instanties op de Britse Maagdeneilanden proberen om Zhu en Davies te laten opdagen.

SEC en CFTC

DaarnaAmerikaanse financiële toezichthouders komen in actie. Volgens Bloomberg onderzoeken de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en Securities and Exchange Commission (SEC) of 3AC Amerikaanse beleggers heeft misleid en of het fonds over de juiste papieren beschikt. In Amerika valt 3AC onder de Chapter 15 procedure, een buitenlandse schuldenaar die een faillissement aanvraagt in de VS.

Lees meer over:
faillissement crypto

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties