Zhu Su van het gevallen 3AC opent aanval op Sam Bankman-Fried

Zhu Su van het gevallen 3AC opent aanval op Sam Bankman-Fried

Het drama rondom FTX en Sam Bankman-Fried lijkt maar geen einde te kennen. De volgende persoon die de aanval op SBF opent is wel een hele vreemd, dat is namelijk Zhu Su van Three Arrows Capital (3AC) dat de zaakjes ook niet op orde had en omviel als gevolg van de implosie van Terra in mei.

SBF controleerde de media

Ergens is het vreemd om te zien dat Zhu Su nu de neiging voelt om zich uit te spreken over de wandaden van SBF. De oprichter van 3AC is zelf immers schuldig aan soortgelijke praktijken. Ook zijn hedgefonds hield er een behoorlijk risicovolle boekhouding op na, wat uiteindelijk resulteerde in een faillissement.

Ondanks dat besloot Zhu Su dat het tijd was om zich uit te spreken over al het vuurwerk rondom FTX. In de maanden na het omvallen van 3AC ontstond er in de media een ware heksenjacht rondom Zhu Su, waar SBF volgens hem een groot aandeel in had.

Destijds vonden de juridische adviseurs van Zhu Su het echter geen goed idee dat hij zich hierover zou uitspreken. Dat zou hem volgens zijn adviseurs nog meer in een kwaad daglicht zetten, omdat er op dat moment nog helemaal geen twijfels waren over de oprichter en voormalig CEO van FTX.

Na het omvallen van Terra en de kettingreactie van liquiditeitsproblemen die daarna ontstonden binnen de industrie profileerde SBF zich zelfs als de 'grote redder' van de industrie. Hij begon met miljarden te smijten om bedrijven overeind te houden en acteerde alsof FTX en Alameda Research de zaakjes op orde hadden. Nu weten we dat dit allemaal een façade was.

SBF ontkent beschuldiging Zhu Su

Het duurde niet lang voordat SBF op de beschuldigingen van Zhu Su reageerde. "Ik dit jaar veel dingen verkeerd gedaan. Maar dit valt niet onder dat rijtje. Er is geen bewijs, omdat het niet gebeurd is. Alsjeblieft, alsjeblieft, focus je op je eigen huis", aldus SBF in reactie op de aantijgingen van Zhu Su.

Als het op deze manier doorgaat met de stroom van nieuwe informatie over de problemen bij FTX, dan kan het nog maanden of zelfs jaren duren voordat alles boven water is. Er lijkt in ieder geval nog veel meer ellende in het vat te zitten dan we nu denken.

Lees meer over:
Bitcoin faillissement FTX

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan