Cryptobeurzen verliezen $3 miljard aan Ethereum sinds ETF-goedkeuring

3844 totale weergaven
SEC start gesprekken over Ethereum ETF S-1 formulieren

Sinds de goedkeuring van de Ethereum ETFs stroomde er al voor $3 miljard aan ETH weg bij de beurzen. Op dit moment bevindt zich nog maar 10,6% van alle Ethereum op de gecentraliseerde beurzen, het laagste niveau in jaren. Tussen 23 mei en 2 juni verloren de beurzen ongeveer 797.000 Ethereum, wat gelijkstaat aan $3,02 miljard dollar.

Wat betekent dit voor Ethereum?

Normaal gesproken is dit een bullish signaal. Op de beurzen kunnen Ethers immers verkocht worden. Als ze van de beurzen verdwijnen, dan gaan ze over het algemeen naar “eigen wallets” van mensen. De kans dat ze dan in de verkoop gaan is een stuk kleiner.

Leon Waidmann weet op Twitter ook te melden dat het aantal Ethers en Bitcoin bij de beurzen op het laagste niveau in jaren staat. Nog maar 11,6% van alle Bitcoin staat bij de beurzen, terwijl het voor Ethereum dus om 10,6% gaat.

“Er komt een supply squeeze aan. Maak je klaar voor de volgende grote koersbeweging”, aldus Waidmann.

Vergeet echter niet dat er ook vraag nodig is om de koersen omhoog te sturen. Koersstijgingen zijn vrijwel nooit alleen het resultaat van een verandering in het aanbod.

Nieuwe all-time high voor Ethereum?

Afgelopen week zei Bloomberg’s ETF-specialist Eric Balchunas dat de Ethereum ETFs eind juni al op de markt kunnen komen.

Sommige analisten denken om die reden dat Ethereum zijn all-time high van november 2021 kan doorbreken. Die staat momenteel op $4.870. Zij geloven daarin vanwege de lancering van de Ethereum ETFs in de Verenigde Staten.

Voor Bitcoin zorgde dat in ieder geval voor flinke koersexplosies.

Michael Nadeau van The DeFi report denkt dat Ethereum nog meer kan profiteren van de ETFs dan Bitcoin deed. Waarom? Omdat er voor Ethereum minder sprake is van structurele verkoopdruk, die hij bij Bitcoin wel ziet.

Het “minen” van Ethereum is een stuk minder duur. Je hoeft immers alleen maar een validator node op te zetten en geen apparatuur te kopen. Door die lagere kosten verwacht hij vanuit die hoek miner verkoopdruk.

Zodoende ziet hij Ethereum meer stijgen dankzij de ETFs dan Bitcoin.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....