Crypto.com ontslaat 20% van zijn personeel

Crypto.com uit Singapore gaat 20% uit zijn personeelsbestand snijden, zo meldt het bedrijf in een update.

Kris Marszalek, CEO van het bedrijf, zegt dat de maatregelen nodig zijn vanwege de aanhoudende cryptowinter. Hij omschrijft cryptisch dat het bedrijf zich gaat focussen op ‘voorzichtig financieel beheer om het bedrijf te positioneren voor succes op de lange termijn’.

Het is de volgende ontslagronde voor deze beurs en walletaanbieder. Ze bieden ook rente aan op crypto-assets, een product dat steeds meer onder vuur ligt van toezichthouders. In juli 2022 kondigde het bedrijf aan dat het 260 werknemers had ontslagen, circa 5% van het personeelsbestand. Maar in werkelijkheid lagen de aantallen hoger, blijkt uit mediaberichten.

Deze week hebben Coinbase en ook Blockchain.com (nieuwe) ontslagrondes bekend gemaakt. Coinbase wil 950 medewerkers de laan uitsturen, bij Blockchain.com zijn 110 werknemers getroffen.

Lees meer over:
Crypto.com

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...