CryptoCom stopt met Amerikaanse institutionele tak

885 totale weergaven

Crypto.com stopt met zijn institutionele diensten voor Amerikaanse klanten. Binnen twee weken zal het officieel een einde maken aan deze diensten.

Sluiting institutioneel aanbod

Het bedrijf legt de oorzaak niet bij de aanvallen van de SEC op Binance US en Coinbase. In plaats daarvan verwijzen ze naar de vraag opdroogt.

“We hebben onlangs een zakelijke beslissing genomen om het institutionele aanbod van de Crypto.com Exchange in de VS per 21 juni 2023 om 23:59 uur EDT op te schorten vanwege de beperkte vraag van instellingen in de VS in het huidige marktlandschap.”

“Getroffen institutionele gebruikers werden vooraf op de hoogte gesteld om een soepele overgang te ondersteunen.”

Het bedrijf verwijst wel naar het ‘huidige marktlandschap’, waarmee ze het ongetwijfeld hebben over de vage regulering van de sector in de Verenigde Staten. Dit was ook al het geval voordat de SEC deze week met aanklachten begon de strooien.

Crypto.com benadrukt dat hun besluit geen invloed heeft op de app voor de retailhandel. Voor normale particuliere klanten verandert er dus niets. Ze zouden in de toekomst kunnen overwegen om de institutionele tak weer te openen.

Crypto.com kreeg begin deze maand een licentie voor “digital payment token services” in Singapore, waardoor de beurs zijn diensten in het land kon aanbieden. Het heeft al langere tijd een kantoor in deze regio. Ook deed het onlangs een proof-of-reserves, waaruit bleek dat ze voldoende bitcoin in kas hebben om opnames van klanten te verwerken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws