Cryptobank Celsius vraagt Citigroup om advies in zoektocht naar oplossingen

Cryptobank Celsius vraagt Citigroup om advies in zoektocht naar oplossingen

Celsius heeft bankgigant Citigroup gevraagd om advies. De crypto-lender zit in de problemen en heeft alle opnames van het platform (tijdelijk gepauzeerd). Ze zoeken nu hulp bij de traditionele bank over vervolgstappen.

Celsius in de problemen

The Block meldt dat Celsius Citigroup heeft ingehuurd om het cryptobedrijf bij te staan. Het is niet zo dat "Citi ook daadwerkelijk geld gaat voorschieten", zo vertellen bronnen die betrokken zijn bij de zaak.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De cryptogeldschieter werd zondag genoodzaakt om de opnames van klanten te pauzeren, als gevolg van enorme volatiliteit en dalingen in de cryptomarkt.

Citigroup gaat naar verluidt puur advies geven over "over mogelijke financieringsopties". Dat impliceert dat Celsius niet solvabel genoeg is (of niet genoeg liquide middelen heeft) om aan alle verplichtingen aan klanten te voldoen.

De investeringsbank adviseert Celsius ook over aanbiedingen die rivaal Nexo heeft gedaan. De concurrent heeft een bod gedaan om een deel van Celsius op te kopen. Het zou gaan om "resterende kwalificerende activa, voornamelijk hun door onderpand gedekte leningenportefeuille".

Op Twitter deelt Celsius dat ze momenteel hard bezig zijn om alles voor de community op te lossen.

Meer hulp ingeschakeld

Citigroup en Celsius zijn volgens de bron geen onbekenden van elkaar. Eerder hebben ze ook al samengewerkt over bitcoin mining en een mogelijke beursgang.

Vorige maand maakte laatstgenoemde bekend dat ze een volledige dochteronderneming voor bitcoin mining wilden opzetten. Ze dienden een S-1 formulier in bij de Securities and Exchange Commission (SEC) om Celsius Mining op te richten. De beurswaakhond is momenteel nog bezig om de aanvraag te beoordelen.

Citigroup heeft geen commentaar gegeven op vragen van The Block.

Eerder vandaag werd duidelijk dat Celsius een aantal advocaten heeft ingehuurd van advocatenkantoor Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP. Ook zijn ze op zoek naar curatoren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties