Duits cryptobedrijf Nuri in de problemen door Celsius-soap

Doordat lending-platform Celsius (tijdelijk) gestopt is met het verwerken van opnames, komen ook andere bedrijven in de problemen. Zo ook het Duitse fintech-bedrijf Nuri dat een bitcoin-renteproduct aanbiedt.

Bitcoin-renteproduct

Nuri is beter bekend als Bitwala. Het is in 2015 opgericht en gevestigd in Berlijn. In mei 2021 lanceerde het een renteproduct. Klanten kregen 3% rente op hun bitcoin-holdings die ze bij het bedrijf stalden. Nuri werkte daarvoor samen met geldschieter Celsius om de accounts aan zijn gebruikers aan te bieden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar nu er problemen zijn ontstaan bij Celsius, heeft dat ook gevolgen voor Nuri. Daardoor heeft het Duitse bedrijf nieuwe investeringen in het product stopgezet. Op de website schrijft de cryptobeurs het volgende:

“Voor de Nuri Bitcoin Interest Account betekent dit dat er nog steeds rente wordt opgebouwd en uitbetaald wanneer deze maatregelen worden opgeheven. Totdat er verdere updates zijn, hebben we ook besloten om de investeringsfeature in onze Bitcoin Interest Account tijdelijk te pauzeren”

Ze voegen er aan toe dat alle andere diensten wel gewoon blijven werken, nu de “opnames en investeringen voor de Bitcoin Interest Account tijdelijk zijn onderbroken”.

Celsius zelf blijft overigens nog gewoon rentes uitkeren ín de accounts (die alleen dus niet van het platform afgehaald kunnen worden). Vandaag deed concurrent Nexo al een aanbod om een deel van Celsius over te kopen.

Nuri heeft in totaal €42,3 miljoen aan financiering opgehaald.

Moeilijke tijden

Nuri zat sowieso al in moeilijk weer. Ze moesten onlangs 20% van het personeelsbestand naar huis sturen. BlockFi deed hetzelfde en ontsloeg ook 20% van de medewerkers. Gemini gaf de cryptowinter op als reden om 10% van het personeel te ontslaan en Coinbase stopte tijdelijk met het verwerken van nieuwe vacatures.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws