Cryptoregels goedgekeurd in Lagerhuis in Zuid-Korea

Zuid-Korea werkt al een tijdje aan de implementatie van regels voor cryptovaluta. Nu is een herziene wetsvoorstel door de Nationale Vergadering geloodst.

Regels voor Zuid-Korea

Zodra het wetsvoorstel ook daadwerkelijk een wet wordt, zal het duidelijkheid en consistentie brengen in de cryptomarkt. De nieuwe regelgeving zal naar verwachting een veiligere handelsomgeving bieden voor investeerders en helpen om het witwassen van geld en andere illegale activiteiten te voorkomen.

Nu de National Assembly het wetsvoorstel heeft goedgekeurd, is het echter nog niet definitief. De wetgevende en rechterlijke commissies moeten het wetsvoorstel ook nog goedkeuren. Daarna komt het later dit jaar in de laatste fase terecht.

Hwang Suk-jin, lid van de Digital Asset Special Committee van de People Power Party, verklaart:

“Aangezien zowel de coalitie als de oppositiepartijen het eens zijn over de kwestie, zal het voorstel in de eerste helft van het jaar wet worden.”

Wat zijn de regels?

Waar gaan de voorgestelde regels precies over?

Ten eerste worden “virtuele activa” beschreven als “elektronische representaties van economische waarde die elektronisch kunnen worden verhandeld of overgedragen”. Het sluit wel specifiek de Central Bank Digital Currencies (CBDC) uit, die onder de bevoegdheid vallen van de Bank of Korea vallen.

Daarnaast beschrijft het wetsvoorstel dat VASP’s activa en deposito’s van gebruikers afzonderlijk van hun eigen activa moeten bewaren. Ook moeten ze een verzekering hebben, reserves aanhouden voor onvoorziene gebeurtenissen zoals hacks of systeemstoringen, en alle transacties registreren.

Ook willen ze prijsmanipulatie aanpakken en onjuiste promotie van cryptovaluta tegengaan. Iedereen die voor deze misdrijven wordt veroordeeld, kan een jaar gevangenisstraf verwachten, of een boete variërend van drie tot vijf keer het bedrag aan oneerlijk verdiende winsten.

In het geval dat iemand verliezen voor consumenten veroorzaakt van meer dan 5 miljard Koreaanse won ($3,73 miljoen), wordt de straf verhoogd van vijf jaar tot levenslange gevangenisstraf.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZuid-Korea