Zuid-Korea start met systeem om bitcoin te volgen

Het ministerie van Justitie in Zuid-Korea komt met een plan om geldstromen met cryptocurrency te analyseren. Net als veel andere landen wijzen ze naar de risico's van witwassen. Ook moet het instanties helpen om geld af te pakken van criminele activiteiten.

Het 'Virtual Currency Tracking System' gaat verder dan een standaard database. zo moet de transactiegeschiedenis van mensen worden geanalyseerd an opgeslagen. Ook worden zowel de ontvanger als de verzender van een transactie grond geanalyseerd.

Het is een stap van de Zuid-Koreaanse overheid om meer grip te krijgen op de industrie. Tegelijkertijd kun simpelweg niet álles op het netwerk goed in de gaten houden.

De bedoeling is om het systeem in 2023 al te lanceren. Het ministerie van Justitie wijst naar het doel om hun forensisch experts verder uit te breiden. De bedoeling is om dit in samenwerking met minstens 5 cryptobeurzen op te zetten.

Net als in veel andere landen ligt een deel van de controle bij de kopers en verkopers van bitcoin. Aan de hand van klantendata en de transactiegeschiedenis moeten opvallende transacties preventief of achteraf worden gemeld.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...