Cryptotak van Britse gigabank gaat rente geven op cryptovaluta

Zodia Custody, de cryptotak van Standard Chartered, gaat voor het eerst rendement geven op de cryptovaluta van institutionele klanten.

Renteproducten

Het bedrijf werkt samen met OpenEden om rente uit te betalen aan cryptovaluta die in custody staan. Het product zal de institutionele klanten ook blootstelling geven aan stakingdiensten. Julian Sawyer, CEO van Zodia Custody, vertelt in een persbericht:

“Er is veel in de wereld van traditionele financiën dat kan worden verplaatst naar digitale activa.”

“De uitdaging is hoe we een aantal van de voordelen op een veilige, compliant en op regelgeving gebaseerde manier naar de (crypto)wereld kunnen brengen. Onze eerste samenwerking met OpenEden is precies hoe we dit doen: door onze klanten toegang te bieden tot yield.”

Standard Chartered is een grote Britse multinational. Samen met Northern Trust lanceerde het in 2021 een aparte tak voor digitale activa: Zodia Custody.

Het kondigde eerder dit jaar een joint venture aan met SBI Digital Asset Holdings om ook een custodybedrijf in Japan op touw te zetten. Het haalde in april $36 miljoen op bij SC Ventures. Dit is dan weer de venture-tak van Standard Chartered en SBI Holdings.

Zodia Custody heeft ook een zusterbedrijf genaamd Zodia Markets, wat een institutioneel handelsplatform is. Het wil ook graag naar de Verenigde Staten uitbreiden.

Het in Singapore gevestigde OpenEden is opgericht door Jeremy Ng en Eugene Ng, die voorheen de baas waren over de bedrijfsontwikkeling van Gemini in Azië-Pacific. Ze lieten de beurs in december 2021 achter zich en willen met OpenEden getokenizeerde US Treasury Bills uitgeven.

“Er staan miljarden dollars aan stablecoins aan de zijlijn terwijl ze gemakkelijk rendement voor beleggers zouden kunnen genereren.”

Het rente geven op cryptovaluta bracht veel bedrijven in 2022 in de verlegenheid. Onder andere Celsius, BlockFi en Voyager konden het hoofd niet boven water houden toen de koers van alle cryptovaluta hard daalde.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsrente

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...