Cryptovaluta zcash flink hoger op support van cryptobeurs Gemini

Zcash (ZEC) bewoog wekenlang nauwelijks en kende een koers tussen de 200 en 300 dollar. Nu het volume toeneemt, nadat cryptobeurs Gemini de munt toe heeft gevoegd, blijkt het flink in waarde te stijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Marktkapitalisatie

De afgelopen 24 uur doet de gehele cryptomarkt weer een plus aan, maar zcash springt daar flink bovenuit en steeg de afgelopen 24 uur meer dan 44 procent tot net onder de 360 dollar per stuk. De afgelopen zeven dagen kende de nummer 23 gekeken naar marktkapitalisatie een stijging van 24 procent, daar waar bijna de gehele markt in het rood stond.

De cryptovaluta ontwaakt dus uit zijn winterslaap, maar het is nog onbekend of het daadwerkelijk de niveaus van december kan evenaren. Toen steeg de munt tot bijna 900 dollar per stuk.

Zcash

Zcash betreft een cryptovaluta met een laag aanbod van nog geen vier miljoen stuks. Daar waar nummer 1 bitcoin uiteindelijk op de 21 miljoen stuks uit zal komen. Er is dus een bijzonder beperkt aanbod, terwijl de prijs flink lager ligt dan de bitcoin. Maar omdat de handel op nichebeurzen plaats vond, en het geen bijzondere populariteit kent, stagneerde de koers.

Met de toevoeging van zcash aan Gemini, de cryptobeurs van de bekende Winklevoss broers dat tevens informatie doorspeelt in handelsvolume voor de bepaling van bitcoin futures, geeft een grote stap weer in mogelijke adoptie.

Zcash betreft een anonieme munt dat twijfel zaait bij regelgevende instanties. De officiële toevoeging aan Gemini zou die twijfels in kunnen dammen, waarbij listings aan andere beurzen in het verschiet liggen.

Coinbase

De toevoeging aan Gemini biedt een mogelijkheid dat zcash wellicht ook een lsting zou kunnen krijgen aan Coinbase. Dat betreft de meest gebruikte legale beurs, waarbij een toevoeging bijna altijd leidde tot een flinke appreciatie van betreffende munt.

Dit jaar beloofde Coinbase om haar activabasis uit te breiden, maar kwam niet verder dan de toevoeging van bitcoin cash (BCH). Tot nu toe is niet bekend of zcash tot de geselecteerde crypto’s zou behoren, maar mocht dat het geval zijn, zien sommigen de cryptomunt gemakkelijk de 1000 dollar doorbreken.

Gemini kent immers ook een rigoureus KYC (know your customer) proces. Transparantie blijkt dus toch mogelijk, ook bij zcash. Beurzen vereisen die transparantie wat er op neerkomt dat bepaalde anonimiteit, die de cryptomunt kent, verloren gaat.

Bronnen: Cryptovest, Forbes

Foto: Flickr / Tech Crunch

Inschrijven nieuwsbrief