Cryptowallet ontdekt in browser van Microsoft

Microsoft heeft mogelijk plannen voor een cryptowallet. Het gaat om integratie met de Edge-browser. Screenshots van de wallet werden gedeeld op Twitter door Albacore, een pseudonieme software-onderzoeker.

De afbeeldingen tonen een gebruikersinterface voor een cryptocurrency wallet, een applicatie explorer, een nieuwsfeed en de mogelijkheid om cryptocurrency te kopen via Coinbase en MoonPay. Opmerkelijk is dat bitcoin lijkt te ontbreken op de screenshots.

Albacore merkt echter op dat Microsoft veel dingen bouwt en test die nooit het daglicht zien en dat deze functies al in recente releases van de Microsoft Edge-browser zijn ingebakken, maar verborgen zijn en niet toegankelijk zijn voor gebruikers.

Het is onzeker of dit prototype ook echt op de markt komt. Maar lijkt het erop dat Microsoft een poging doet om Edge meer functies voor bitcoiners (of in ieder geval mensen met crypto..) te te geven. Eerder lanceerde Microsoft een open-source project bovenop bitcoin. Het heet ION en richt zich op digitale identiteit. Daarnaast komen er regelmatig experimenten rondom 'Web3' of 'blockchain' voorbij vanuit de Amerikaanse softwaregigant.

Microsoft is een gigantisch bedrijf met allerlei verschillende takken. Het is geen zekerheidje dat Microsoft nu ineens volop in gaat zetten op cryptocurrency. Wel laat het zien dat er klaarblijkelijk wordt geëxperimenteerd met een cryptowallet. Maar wie weet vindt het zijn weg in een volgende versie van Edge.

Microsoft heeft nog niets publiekelijk bevestigt. Maar een stap richting deze industrie met hun browser ligt voor de hand. Op dit moment moet Microsoft de markt delen met partijen als Google (Chrome) en Mozilla (Firefox). Edge is bepaald geen marktleider.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicrosoft

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...