Cybercriminelen gebruiken Google Cloud om bitcoin miners te installeren bij slachtoffers

Cybercriminelen gebruiken Google Cloud om bitcoin miners te installeren bij slachtoffers

Google waarschuwt voor cybercriminelen die via Google Cloud bitcoin miners proberen te installeren bij hun slachtoffers. Dat meldt het Google Cybersecurity Action Team in een blogpost.

De Google Cloud omgeving kan worden gebruikt om computers binnen te dringen. Of zoals de onderzoekers van Google het zelf omschrijven: "Er werden kwaadwillende actoren waargenomen die cryptocurrency-mining uitvoerden binnen gecompromitteerde Cloud-instanties."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met het onderzoek hoopt Google dat ze voldoende informatie delen om organisaties in staat te stellen dat hun cloud-omgevingen veilig zijn.

Als je hardware eenmaal is geïnfecteerd kunnen de criminelen vanaf afstand verschillende dingen doen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld bitcoin (of andere cryptocurrency's) gaan minen zonder dat het slachtoffer het weet.

Daarnaast noemt Google nog een aantal andere activiteiten: het hosten van content op het internet, spammen en denial of service aanvallen. Kortom: de hardware van een ander wordt ingezet voor de winst of plannetjes van een ander.

Google en waarschuwingen

Google waarschude eerder al voor hackers die YouTube-accounts stelen om mensen op te lichten. De Google’s Threat Analysis Group deelde een analyse over phishing via video's op hun videoplatform.

De boeven proberen accounts met veel volgers te stelen. De accounts worden vervolgens omgebouwd om sprekend te lijken op een bekend merk uit de industrie. Vervolgens zenden ze bijvoorbeeld een interview uit met daar omheen allerlei oproepen om geld te sturen naar bijvoorbeeld bitcoinadressen.

Lees meer over:
Bitcoin misdaad Google

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties