“CZ” (ceo Binance): “In 2019 lancering van 10 fiat-naar-cryptobeurzen”

Binance wil het gemakkelijker maken voor beleggers om in cryptovaluta te stappen. Wereldwijd wil het tien nieuwe fiat-naar-cryptobeurzen lanceren. Het is nog onbekend om welke fiatvaluta het gaat, maar twee beurzen per continent is wel de verwachting.

Ook de eerder aangekondigde decentrale beurs (“Dex”), gebaseerd op 'eigen' blockchaintechnologie, is een speerpunt in 2019. Aldus ceo Changpeng Zhao, alias “CZ”, tegenover persbureau Bloomberg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CZ blikt terug op 2018

Hij blikt terug op het jaar 2018, waarin er voor circa 80 procent aan waarde uit de totale cryptomarkt is gevloeid. CZ: “2018 is een correctiejaar gebleken, een moeilijk jaar, waarbij niet elk project de eindstreep gaat halen vrees ik. (…) Ondank de forse prijsdalingen, heb ik veel vertrouwen in de toekomst van deze opkomende industrie. (…) We gaan door met bouwen, het bouwen van applicaties waar we als wereld wat aan hebben. Dat gaat door, ongeacht wat de prijs gaat doen.”

Hij is blij dat overheden meer regels gaan maken voor de industrie:
“We want clarity, but we also want good, sensible regulations. We want regulations that promote innovation and not things that totally hamper innovation…there’s still too much uncertainty in many countries in the world regarding regulations around the cryptocurrency industry.”

We spraken CZ in juli dit jaar in Zwitserland, waarin hij zijn ambities voor Binance uit de doeken deed.

Bronnen: DailyHodl / Bloomberg

Inschrijven nieuwsbrief



Lees meer over:
Binancecryptobeurzen

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...