CZ ontvangt positieve reacties na tweede bericht op X over toekomstplannen

449 totale weergaven

Changpeng Zhao (CZ), de voormalige CEO van Binance, heeft zijn vier maanden celstraf voltooid en heeft via een bericht op X (voorheen Twitter) zijn dankbaarheid en toekomstplannen gedeeld.
Hij liet weten dat hij verder gaat in de crypto-wereld met een focus op innovatie en educatie.
Zijn bericht belicht ook zijn aftreden als CEO bij Binance, waarbij hij benoemde dat het bedrijf “het goed lijkt te doen zonder hem als achterbank chauffeur”

 

Het eerste “GM” bericht op X na zijn vrijlating

CZ’s eerste bericht op X na zijn vrijlating uit de gevangenis op vrijdag kreeg ook al veel positieve reacties van de crypto-community.
Terwijl de markt kortstondig reageerde met een lichte prijsdaling van Bitcoin en Binance Coin, ziet de community zijn terugkeer blijkbaar als een teken van een nieuw begin en kijkt met spanning uit naar zijn volgende stappen in de industrie.
Veel crypto projecten namen dan ook de kans om hun dankbaarheid en waardering uit te spreken voor zijn inzet en rol in de crypto industrie, en tegelijkertijd wat makkelijke extra publiciteit mee te pakken.

 

 

Het tweede bericht: dankbaarheid, giggle Academy en CZ’s lange termijn visie

In zijn tweede bericht op X deelt CZ wat meer informatie, waarin hij begint met het aankondigen dat hij weer erg geniet van het eten na zijn tijd achter de tralies.
“Wat een luxe om meer dan 1 stuk fruit per dag te kunnen krijgen!”
Daarna neemt hij de tijd om de community te bedanken voor hun steun en vertrouwen, en vertelt dat het hem erg heeft geholpen in zijn “donkerste momenten”.
Hij schrijft dat er nu eerst een periode van rust volgt, waarin hij zijn tijd kan nemen om na te denken en zich voor te bereiden op zijn nieuwe projecten en de toekomst, “die altijd meer mogelijkheden biedt dan het verleden”

 

 

Een van de belangrijkste nieuwe projecten van CZ is Giggle Academy, een educatief platform voor kinderen in ontwikkelingslanden.
Het platform heeft als doel om basiskennis in onderwerpen zoals wiskunde, natuurkunde, biologie en financiën te bieden, evenals andere onderwerpen die vaak niet in traditionele scholen aan bod komen, zoals blockchain, ondernemerschap en AI.
CZ’s streven naar educatie weerspiegelt zijn visie om een positieve impact te hebben en mensen te helpen zich verder te ontwikkelen binnen de blockchain-industrie​

Daarnaast gaf hij aan dat hij zich meer zal focussen op investeringen in blockchain, gedecentraliseerde technologieën, AI, en biotech.
CZ benadrukt dat hij een lange termijn investeerder is, gericht op impact in plaats van puur rendement.
Ook wil hij meer tijd en geld besteden aan liefdadigheid en onderwijsprojecten.

 

CZ blijft actief in crypto en gaat verder als mentor

Hoewel hij niet meer actief zal zijn als CEO, blijft CZ betrokken bij de crypto-industrie.
Zijn toekomstplannen omvatten het coachen en ondersteunen van opkomende ondernemers, mogelijk als mentor.
Verder werkt hij aan een boek dat zijn ervaringen en lessen deelt vanuit zijn tijd bij Binance en in de bredere crypto-industrie. “Het boek is al voor twee derde klaar”, aldus CZ​.

Positieve reacties vanuit de community

Na het delen van zijn bericht ontving CZ veel positieve reacties en steunbetuigingen vanuit de crypto-community.
De gemeenschap waardeerde zijn transparantie, vastberadenheid en de subtiele hint dat hij ondanks zijn vertrek bij Binance actief blijft in de sector.
Zijn stap om zich te richten op educatie, innovatie en impact wordt gezien als een positieve ontwikkeling, vooral nu de crypto-industrie in een nieuwe fase van groei zit.

Impact op de markt: lichte schommelingen

De vrijlating van CZ had enige impact op de cryptomarkt.
Zowel Bitcoin (BTC) als Binance Coin (BNB) zagen een lichte daling in hun prijzen sinds zijn terugkeer in de publieke ruimte, maar lijken nu weer een positief momentum op te pakken. 

Ondanks zijn vertrek bij Binance blijft CZ een groot aandeelhouder van BNB-tokens, wat zijn persoonlijke vermogen op een indrukwekkende 57 miljard dollar houdt​.

 

CZ’s vertrek bij Binance betekent zeker niet het einde van zijn betrokkenheid in de crypto-industrie. Zijn toekomstplannen richten zich op innovatie, educatie en het ondersteunen van opkomende technologieën, waarmee hij een positieve impact wil hebben op de wereld. De steun van de community en de plannen voor projecten zoals Giggle Academy benadrukken dat CZ nog altijd een sterke speler is in de crypto-industrie, en dat we nog veel van hem kunnen verwachten in de toekomst.

Lees meer over:
BinanceBNBCZ

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...