Week in Bitcoin: Bitcoin bevindt zich in de eerste fase van een nieuwe bullmarkt volgens PlanB

372 totale weergaven

We blikken terug op een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

Binance, Binance, Binance

Veel Binance nieuws deze week. De grootste cryptobeurs is aangeklaagd door de Amerikaanse Securities & Exchange Commission, die alle middelen aangrijpt om dochterbedrijf Binance US compleet lam te leggen. Ook CEO Changpeng Zhao wordt van diverse misdrijven beschuldigd in een civiele rechtszaak.

Ook Coinbase is aan de beurt...

Concurrent Coinbase is ook aan de beurt en wordt zowel door de SEC als door een tiental staten voor de rechter gedaagd. Voornaamste aanklacht is dat het beursgenoteerde concern géén licentie heeft om effecten te verkopen. Bepaalde altcoins worden namelijk als 'securities' aangemerkt.

Prijs verweert zich kranig

Ondanks alle commotie en fear uncertainty & doubt (FUD) weet de koers zich kranig te weren. Op Bitstamp is de dip een wick naar $25.350, maar onder de $25.000 komt de munt niet. Met name grotere spelers zien dit als een kans om de dip te kopen waardoor de koers zich redelijk herstelt.

Bloomberg-Analist Waarschuwt Voor "Lelijke Fase" Voor Bitcoin En Crypto's

Het kan wel eens een bearish tweede helft van het jaar worden voor bitcoin en de rest van de cryptomarkt. Dat stelt Mike McGlone, senior macrostrateeg bij Bloomberg Intelligence.

PlanB: Bitcoin bevindt zich in de eerste fase van een nieuwe bullmarkt

PlanB blijft evenwel optimistisch. Bitcoin zit volgens de Nederlandse analist nog altijd in de zogenaamde vroege fase van de nieuwe bullmarkt. In 2023 is de koers al met ruim 60 procent gestegen, maar we moeten uiteindelijk nog maar zien of we daarmee daadwerkelijk van de start van een nieuwe bullmarkt mogen spreken.

Gerucht: Centraal-Aziatisch land gaat in bitcoin sparen

In ander nieuws: de geruchtenmolen over het volgende bitcoinland is weer op gang gekomen. Er gaan speculaties rond dat een nieuw Centraal-Aziatisch land bitcoin gaat aanhouden als kasreserves.

'China en India kunnen einde van de Amerikaanse dollar versnellen'

Twee van de grootste economieën ter wereld hebben volgens Lord Jim O'Neill het vermogen om de status van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt omver te werpen. O'Neill is een voormalig bestuurder van de afdeling asset management van Goldman Sachs, wat betekent dat het niet om een kleine jongen gaat die dit roept.

Goed nieuws voor Do Kwon; borgtocht van 400.000 euro nu wel goedgekeurd

De rechtbank in Montenegro accepteert het verzoek van Do Kwon voor een borgtocht van 400.000 euro. De hoge raad had het voorstel eerder afgewezen, maar de rechtbank die de zaak omtrent de paspoortvervalsing behandelt stemt nu wel in met de wens van de oprichter van Terraform Labs.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...