CZ: Voormalige medewerkers van Binance zijn mogelijk overgestapt naar de opvolger in Rusland, CommEX

Binance, dat op woensdag de verkoop van zijn zakelijke activiteiten in Rusland aan CommEX aankondigde, heeft gezegd dat enkele voormalige medewerkers van Binance zich hebben aangesloten bij de zojuist gelanceerde beurs.

Changpeng Zhao, oprichter en CEO van Binance, zegt in een bericht op X (voorheen Twitter) dat sommige voormalige leden van het cryptografie- en informatieveiligheidsteam zich mogelijk bij CommEX hebben aangesloten "of dit al hebben gedaan".

De opmerking van Zhao volgt nadat 's werelds grootste cryptobeurs heeft aangekondigd dat het besloten heeft om zich volledig terug te trekken uit Rusland en zijn zakelijke activiteiten daar te verkopen aan CommEX, een cryptobeurs die pas afgelopen dinsdag officieel is gelanceerd.

Als reactie op vragen en twijfels die in de cryptocommunity zijn gerezen over de overeenkomsten in de gebruikersinterface tussen de twee beurzen, zegt Zhao dat Binance hierom had gevraagd. "Hun ontwerp, API's, enzovoort lijken op die van Binance. We hebben hierom gevraagd om een soepele gebruikerservaring te waarborgen," schrijft Zhao in het bericht.

Blokkeren van gebruikers uit de VS en de EU

Zhao zegt dat CommEX geen diensten verleent aan gebruikers uit de Verenigde Staten of de Europese Unie. "Ze hebben IP- en KYC-blokkades. Dit is een voorwaarde die we hebben gesteld in de overeenkomst," zo stelt hij in zijn post.

Zhao wijst er ook op dat hij niet de uiteindelijke begunstigde eigenaar is van CommEX en dat hij geen aandelen bezit in de nieuwe beurs. "De overeenkomst heeft geen terugkoopopties," ging hij verder. "Een Google-zoekopdracht lijkt aan te tonen dat sommige bedrijven zoals Mercedes, McDonald's, Nissan terugkoopopties hebben in hun overeenkomst voor de verkoop van hun activiteiten in Rusland. Dit is hier niet het geval."

Tijdens de overgangsperiode legt Zhao uit dat er cryptotransfers zullen zijn tussen Binance en CommEX terwijl gebruikers hun fondsen overzetten. "Er zijn ook oudere transacties tijdens de testfase van de integraties. Dit is te verwachten," zei hij.

In een verklaring die op dinsdag is gepubliceerd, zegt CommEX dat het "een breed scala aan productpakketten aanbiedt, waaronder Spot, Futures, Simple Futures en P2P-service om in contact te komen met de wereld van cryptocurrency."

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...