SEC verplaatst deadline voor twee bitcoin ETF aanvragen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft opnieuw besloten om uitsluitsel over een aanvraag voor twee spot bitcoin ETF’s uit te stellen.

Deadline verplaatst

Een daarvan is de ETF-aanvraag van GlobalX. Voor 7 oktober zou het bedrijf een reactie moeten krijgen van de beurswaakhond. Dit wordt nu uitgesteld.

ETF staat voor exchange traded fund, een manier om eenvoudig blootstelling aan bitcoin te krijgen door te investeren in een fonds.

Maar ook de goedkeuring voor de filing van Ark/21Shares ETF laat nog op zich wachten. Ondanks dat de deadline voor 11 november stond, heeft de SEC deze nu al verlegd. In een document schrijft het:

“De Commissie wijst 10 januari 2024 aan als de datum waarop de Commissie de voorgestelde regelwijziging zal goedkeuren of afkeuren.”

De SEC geeft zichzelf dus nog vier maanden de tijd alvorens het de aanvraag van Ark moet goedkeuren of afwijzen. Het is al de tweede keer dat de effectentoezichthouder zichzelf meer tijd geeft. In augustus stelde de SEC eveneens het uiterste moment voor een uitspraak ook al uit.

Met de indiening van BlackRock is het momentum rondom ETF’s omgeslagen. De deadline voor het fonds van de grootste vermogensbeheerder van de wereld staat voor 17 oktober. Mogelijk wordt wordt het besluit ook hiervoor uitgesteld.

Intussen won Grayscale vorige maand een rechtszaak tegen de SEC. Grayscale wil haar GBTC-trust omtoveren in een ETF, maar de SEC wil dat niet. Het feit dat er al wel op futures gebaseerde bitcoin ETF’s zijn, bevalt Grayscale niet.

Het is nog de vraag hoe de SEC op de uitspraak reageert: ofwel een spot-ETF goedkeuren, ofwel in beroep gaan tegen de beslissing van de rechtbank.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...