Dalende Solana koers: kan de steun van $130 het houden?

280 totale weergaven
Dalende Solana koers: kan de steun van $130 het houden?

De Solana koers is sinds 30 september flink gedaald en heeft sindsdien lagere niveaus bereikt, voornamelijk door spanningen in het Midden-Oosten. Op dit moment staat de Solana koers op $138,52 en het lijkt erop dat een snel herstel niet in zicht is. Er zijn enkele bearish on-chain signalen waardoor het lijkt alsof de SOL koers voorlopig onder druk blijft staan.

Waarom Solana kopen nu risicovol is

Volgens gegevens van het crypto platform Messari is de Sharpe ratio van Solana flink gezakt. Deze ratio meet het mogelijke rendement ten opzichte van het risico. Een hoge Sharpe ratio betekent dat het rendement de moeite waard kan zijn gezien het risico. Maar voor Solana is deze ratio gedaald naar -1,11. Vijf dagen geleden stond deze nog op 2,57, wat toen wees op een mogelijke stijging van de koers.

Nu de Sharpe ratio negatief is, lijkt het erop dat het kopen van SOL tegen de huidige waarde geen winstgevende investering zal zijn.

Solana Sharpe Ratio messari

Een ander belangrijk teken dat de markt zwakker wordt, is de Chaikin Money Flow (CMF). Deze indicator laat zien of er meer vraag is naar een token of dat er juist wordt verkocht. Als de CMF stijgt, betekent dit dat er meer wordt gekocht (accumulatie), maar een daling betekent dat er meer wordt verkocht (distributie).

Op de daggrafiek van SOL/USD is de CMF in het negatieve gebied gekomen. Dit wijst erop dat verkopers de overhand hebben en dat een snel herstel van de Solana koers onwaarschijnlijk is.

Solana koers verwachting: nog geen omkeer in zicht

Op 30 september stond de Solana koers nog op $158,53, en velen hadden verwacht dat oktober meer winst zou opleveren. Sindsdien is de koers echter met bijna 12% gedaald naar $139,52. Op basis van de daggrafiek kon Solana niet boven het ondersteuningsniveau van $142,21 blijven, wat resulteerde in een verdere daling. Nu nadert de SOL koers het 23.6% Fibonacci retracement niveau.

solana koers bearish analyse

Als de koers blijft dalen, kan Solana de $130 bereiken, en mogelijk zelfs daaronder zakken. Mocht de steun bij $130 ook niet standhouden, dan zou de koers kunnen dalen naar $124,92. Aan de andere kant, als de bulls het niveau van $130 weten te verdedigen, zou de Solana koers kunnen stijgen naar $161,95.

Lees meer over:
sol koerssolana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...