Daling bitcoin koers naar 28.500 dollar in aantocht, en dit is waarom

Aayush Jindal van newsbtc verwacht dat bitcoin de komende dagen tikken krijgt en daardoor mogelijk afdaalt naar de koers van 28.500 dollar. Het lukt de bulls maar niet om bitcoin weer boven de 30.000 dollar te krijgen en ook de zone boven de 29.200 dollar lijkt op dit moment lastig te bewaken voor de bulls.

Vooralsnog handelt bitcoin onder de 29.500 dollar en daarmee ook onder het 100-uur bewegende gemiddelde.

Correctie voor bitcoin

Er lijkt zich in de onderstaande uurgrafiek een bearish trendlijn te vormen (blauw) waar bitcoin steeds van afketst. Hoe vaker we dat zien gebeuren, hoe groter de kans dat we definitief een nieuwe daling inzetten, zo stelt de analist van newsbtc.

Daling bitcoin koers naar 28.500 dollar in aantocht, en dit is waarom
Bron: Tradingview/newsbtc

De eerste echte weerstand voor de bitcoin koers op de weg naar boven ligt volgens de analist op 29.400 dollar. Dat is precies de koers die we nu op de borden zien.

Wat dat betreft lijkt het belangrijk dat de bulls hier de hoorns onder de koers zetten om bitcoin een stoot omhoog te geven. Mocht dat lukken, dan lijkt er ruimte voor verdere stijgingen.

Daarvoor moet de bitcoin koers echter wel een uurkandelaar boven de 29.500 dollar weten te sluiten. Na het overwinnen van die hobbel moet de weg naar de koers van 30.000 dollar redelijk openliggen. In dat geval zou bitcoin volgens Jindal zelfs naar 32.000 dollar kunnen stijgen.

Pijnlijk scenario voor bitcoin

Als het bitcoin binnen enkele uren niet lukt om de weerstand rond de koers van 29.500 dollar te overwinnen. Dan is er volgens Jindal op basis van de uurgrafiek een grote kans op nieuwe verliezen. De eerste steun aan de onderkant komen we dan tegen op 29.320 dollar, waar we met de huidige koers van 29.400 dollar niet ver van verwijderd zijn.

De volgende grote steun na dat punt komen we nog 100 dollar lager tegen op 29.220 dollar. Op dat koersniveau zou het 61,8 Fibonacci-niveau liggen waar bitcoin in sommige gevallen steun weet te vinden.

Mocht die lijn ook verloren gaan, dan is er een kans dat bitcoin definitief de koers van 29.000 dollar verliest en we een bezoekje zullen brengen aan de 28.500 dollar. Ook de Moving Average Convergence Divergence (MACD) lijkt op dit moment bearish momentum te krijgen.

Alles bij elkaar zit bitcoin op dit moment in een lastig parket.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....