Damus komt met extra bitcoin doneeroptie via lightning

Messaging app Damus wil verder gaan experimenteren met doneren met bitcoin via het lightningnetwerk. Vind je een bepaalde post erg tof, dan kun je deze 'liken' en satoshi's naar de afzender sturen. Deze feature moet in de komende update beschikbaar komen voor gebruikers van deze iOS app.

Damus is gebouwd op Nostr, of "Notes and Other Stuff Transmitted by Relays", een gedecentraliseerd netwerk dat end-to-end privéberichten mogelijk maakt. Het wil een decentraal alternatief zijn voor sociale media zoals Twitter en Reddit, die in handen zijn van het grootkapitaal. Om het engagement te verhogen wil de app donaties in satoshi's toestaan, de kleinste eenheid van bitcoin.

De community, op Twitter, is wel te spreken over de plannen van Damus. Sommigen hebben het zelfs over de 'toekomst van geld verdienen met content'.

Eerder heeft voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey al zijn steun uitgesproken 14 bitcoin te doneren aan het project, circa 250.000 dollar op moment van schenking. Geld dat is bedoeld om de developers te ondersteunen met de verdere uitbouw van de applicatie.

Op 1 februari ging Damus live in de Apple App Store en is het te downloaden door iPhone-gebruikers. Het stond snel hoog in de downloadlijstjes. Voor Android zijn er ook diverse clients zoals Amethyst en Nostroid, het is allemaal nog wel experimenteel.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdonatie

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...