Dan Tapiero: “Zonder altcoins was bitcoin al 500.000 dollar waard geweest”

543 totale weergaven

De bitcoin koers heeft het dit jaar lastig met de macro-economische omstandigheden en de reactie van de Amerikaanse Federal Reserve die zich met name vertaalt in hogere rentes. Volgens Dan Tapiero en Tuur Demeester heeft bitcoin de afgelopen jaren echter vooral last gehad van altcoins.

"Dit had ik nooit verwacht"

"Ik denk dat niemand 10 jaar geleden had verwacht dat er zoveel geld richting alternatieve blockchains zou gaan [...] als bitcoin de enige optie was, dan was het al ruim 500.000 dollar waard geweest", aldus Dan Tapiero in reactie op een voorspelling van Tuur Demeester uit 2013.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tuur Demeester haalde deze voorspelling 'uit de oude doos', om te illustreren dat koersvoorspellingen voor de lange termijn geen zin hebben in een wereld waarin geld geen schaarste meer kent. Zeker op de lange termijn maakt dat het onmogelijk om koersdoelen te geven voor bitcoin.

Overigens is Tuur Demeester het voor de volle 100 procent eens met Dan Tapiero. "Het enorme marktaandeel dat door s***coins is gekaapt van bitcoin is iets wat ik nooit had verwacht", aldus Tuur Demeester in reactie op Tapiero. Al heeft hij hier zelf een kleine hedge op genomen door in 2014 te investeren in Kraken.

Bitcoin presteert zowel boven als onder verwachting

Als Tuur Demeester wordt gevraagd naar zijn mening over de prestaties van bitcoin, dan antwoord hij tweeledig. Bitcoin heeft Tuur in positieve zin verrast als het aankomt op de hoeveelheid ontwikkeling die de laatste jaren op technologisch vlak heeft plaatsgevonden in het ecosysteem.

Op het gebied van de koers had Tuur echter meer van bitcoin verwacht. Met name het feit dat zoveel mensen in altcoins zijn getrapt, is iets wat in eerst instantie niet op de bingo-kaart van Tuur Demeester stond. "Ik had verwacht dat we op dit moment minstens de 100.000 dollar voorbij waren", zo schrijft hij op Twitter.

Joey Keasberry, degene die deze vraag aan Tuur Demeester stelde, heeft daar zijn eigen ideeën over. Volgens de macro-econoom zal de verleiding om "snel rijk te worden" met altcoins de onervaren investeerders altijd weglokken bij bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....