Dank God voor Bitcoin: een Nederlands boek over de ethiek achter geld

De eerste exemplaren van een nieuw Nederlands Bitcoin boek is zijn inmiddels bezorgd! Het gaat om Dank God voor Bitcoin, een vertaling van Thank God for Bitcoin. Een boek dat ingaat op de ethische kanten van ons huidige geldstelsel, en de hoop die Bitcoin biedt aan onze (verdeelde) wereld.

Dank God voor Bitcoin

Het origineel is geschreven door een acht-tal auteurs. De bekendste namen zijn Jimmy Song en Robert Breedlove. Het boek bestaat uit negen hoofdstukken, waarvan de eerste zeven hoofdstukken níet over Bitcoin gaan. Een perfecte manier voor nocoiners om ze op een voorzichtige manier kennis te laten maken met de grootste cryptocurrency.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het boek zoomt vooral in op de niet-ethische kanten van fiatgeld. Denk aan inflatie en de zogenoemde ‘politieke rente’ die dit veroorzaakt. Ook de (overbodig) grote rol van overheden komt ter sprake, net als de invloed die onsolide (printbaar) geld heeft op de samenleving, gezinnen, ieder individu en ook kerken.

Een mooie samenvatting is de volgende quote uit hoofdstuk 3 over inflatie, waarin de parallel getrokken wordt met het principe van ’tijd’ en ‘werk’:

“Als ons geld wordt gestolen (door inflatie, red.), wordt onze arbeid gestolen. Wanneer onze arbeid wordt gestolen, wordt onze tijd gestolen. En als onze tijd wordt gestolen, wordt ons leven gestolen. Het stelen van het leven is wat we slavernij noemen.”

Zoals de titel Dank God voor Bitcoin al doet vermoeden, is het boek geschreven vanuit Bijbels perspectief. Het legt zeer regelmatig de link met Bijbelteksten, en de oude economische wetten.

Dank God voor Bitcoin: een Nederlands boek over de ethiek achter geld

Opbouw boek

Het boek start met een uitleg van het principe (h1) en de geschiedenis (h2) van geld. Gaandeweg leer je (in h3) meer over inflatie en de problemen die fiatgeld veroorzaken (h4).

Hoofdstuk 5 maakt de parallel met de politiek, terwijl hoofdstuk 6 iets vertelt over de morele gevolgen van corrupt geld, ook in kerken (h7). Zo komen we steeds dichter bij de oplossing en verlossing: Bitcoin.

Bitcoin is een beter en meer moreel geld, zo concludeert hoofdstuk 8. Het is zelfs de ‘verlossing van geld’, zo sluit het laatste hoofdstuk af. Geld dat personen ter verantwoording roept, dat betere en kleinere overheden afdwingt en de politiek opschoont. Het ontmoedigt oorlogen, zorgt voor meer financiële inclusie en verbetert de levensstandaard. Bitcoin Fixes Us!

In de verkoop

Het boek is met korting te verkrijgen! Het kost €15,98 (in plaats van €19,98) als je met Bitcoin (on-chain of via Lightning) betaalt en de coupon-code st4rnold gebruikt.

De uitgever is het Finse Konsensus Network en via deze website kun je ook de bestelling plaatsen:

“Terwijl er veel is geschreven over de kracht, de gevaren en het rentmeesterschap van geld, is er maar weinig geschreven over wat geld eigenlijk is en of geld op zichzelf wel moreel is.”

Konsensus Network biedt ook andere Nederlandse boeken aan. Op de website kun je deze titels ook bestellen: De Bitcoin Standaard, Het Kleine Bitcoinboekje en 21Lessen zijn allemaal in het Nederlands verkrijgbaar. Tevens te bestellen met de kortingscode st4rnold.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC