Data Dinsdag: voorspellen deze indicatoren een Bitcoin koers boven $58.000?

Data Dinsdag: een nieuwe wekelijkse rubriek waarin we de on-chain statistieken over Bitcoin uitlichten aan de hand van data van CryptoQuant. Vandaag onder meer aandacht voor de uitstroom van BTC uit beurzen, de historische ontwikkeling van de prijs en ook de miners die hun bitcoin (niet) verkopen.

Bitcoin prijs

Laten we starten met de prijs, want de cryptomunt schoot vannacht namelijk door de $54.000. Het is alweer drie weken geleden, op 22 februari, dat de koers door deze psychologische grens van $54.000 zakte. Inmiddels krabbelt de koers langzaamaan weer op. Een verdere groei van zo’n 8% brengt de koers terug op een all-time high boven de $58.354.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Data Dinsdag: voorspellen deze indicatoren een Bitcoin koers boven $58.000?

Uitstroom op beurzen, met name uit Coinbase

De tweede opmerkelijke indicator van deze week is de uitstroom van bitcoin uit Coinbase Pro. Dat is een apart handelsplatform van de Amerikaanse beurs waar institutionele beleggers hun bitcoin kunnen opkopen.

Vaak gebeurt dit met algoritmes en in het verleden zagen we vaak dat deze hoeveelheden bitcoin in een aantal grote batches van het platform af werden gehaald.

Zo gebeurde ook afgelopen weken regelmatig. Er is in totaal vier keer ~12.000 BTC van Coinbase Pro gehaald, vlak achter elkaar, met vlak daarvoor een nog iets grotere order. In totaal is er dus 60.000 BTC verstuurd, wat met de huidige prijs neer komt op $3 miljard.

Is dit één entiteit die bezig is? Gezien de opnames nagenoeg even groot zijn, klinkt dit wel aannemelijk. Maar wie? Only Coinbase knows. Zodra deze partij zich bekend maakt, zal het goed kunnen dat de koers net als bij Tesla enorm omhoog schiet.

Data Dinsdag: voorspellen deze indicatoren een Bitcoin koers boven $58.000?

Uitstroom door miners

Verder is het ook interessant om te volgen wat miners met hun verdiende bitcoin doen. Hodlen ze, of versturen ze het naar exchanges om de kosten te dekken?

In onderstaande grafiek is te zien dat veel miners halverwege de vorige correctie hun bitcoin verplaatsten. In deze correctie was dit in iets mindere mate aanwezig. Gaat het einde van de verkoopdruk een nieuwe run omhoog veroorzaken?

Er gaan ook verhalen dat miners fiatgeld bij investeerders ophalen om kosten te dekken. Hierdoor zouden ze dan hun bitcoin kunnen blijven aanhouden. Marathon Patent Group heeft al laten weten dat ze op deze manier te werk gaan.

Data Dinsdag: voorspellen deze indicatoren een Bitcoin koers boven $58.000?

Stablecoins

Ten derde is ook de ratio tussen de marketcap van alle stablecoins en die van Bitcoin erg interessant. Cryptoquant beschrijft het als volgt:

“De verhouding tussen de marktkapitalisatie van BTC en de totale marktkapitalisatie van alle stablecoins.”

Volgens onderstaande grafiek neemt de ratio weer wat toe. In de eerdere bull-cyclus is dit een goede indicator gebleken.

Data Dinsdag: voorspellen deze indicatoren een Bitcoin koers boven $58.000?

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
data dinsdag