Data van 1 miljard Chinezen gestolen, hackers eisen 10 bitcoin

Hackers hebben een schat aan persoonlijke data van Chinese burgers in handen. De data is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van een database van de Shanghai National Police (SHGA), zo meldt de hacker op dit forum.

De hack zou al eerder dit jaar hebben plaatsgevonden, waarbij persoonlijke data van ruim één miljard inwoners van China is gestolen. Deze informatie wordt te koop aangeboden op het dark web. Het gaat om namen, adressen, identificatienummers, mobiele nummers en andere gevoelige persoonlijke informatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een anonieme hacker die als ChinaDan door het leven gaat, zegt de gestolen informatie te verkopen in ruil voor 10 bitcoin, omgerekend circa 200.000 dollar. ChinaDan plaatste het aanbod op Breached.to, een hackforum dat wordt gebruikt door black hat-hackers.

=https://twitter.com/cz_binance/status/1543700689611792386" data-service="twitter">

Changpeng Zhao, CEO van Binance, deelde op Twitter mee dat de verkoop van de privacygevoelige ook door hun systemen is gedetecteerd. Ook klanten van zijn beurs zijn getroffen door het lek. Bij die accounts is de beveiliging opgeschroefd. Volgens Zhao is het lek mogelijk door een softwarebug bij ElasticSearch, een populaire tool voor zoeken en gegevensanalyse die door bedrijven wordt gebruikt.

Volgens insiders heeft de hack forse gevolgen ook voor de crypto industrie. De gestolen persoonsgegevens zijn te gebruiken voor bijvoorbeeld phishing aanvallen om sleutels te stelen of om toegang tot iemands account op een grote bitcoinbeurs zoals Binance.

Also read

64.643 bitcoin van Bitfinex hackers verplaatst

 

Mysterieuze hacker claimt voor meer dan $7 miljard aan bitcoin te bezitten

 

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshack

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...