64.643 bitcoin van Bitfinex hackers verplaatst

De mensen achter de Bitfinex hack van 2016 hebben grote hoeveelheden bitcoins verplaatst naar één en dezelfde wallet.

Het gaat in totaal om 21 verschillende transacties die vanochtend zijn verstuurd, een totaal aan 64.643 bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ruim 99 procent van de gestolen fondsen zijn nu verplaatst naar één ontvangstadres, waarop maar liefst 94.643 bitcoin staat.

Zowel de verstuur - als de ontvangstadressen zijn door on-chainanalysebedrijven gemarkeerd als zijnde in handen van de hackers die de bitcoin van de Bitfinex exchange hebben ontvreemd.

In april 2021 werd rond de all time high ook voor iets meer dan $750 miljoen aan ‘Bitfinex-bitcoin’ verplaatst. Toen was daar ongeveer 12.000 btc voor nodig.

Vanuit privacyoverwegingen misschien niet de beste oplossing die de hackers gekozen hebben. Of, zo speculeert hij, zijn de fondsen inmiddels in andere handen?

=https://twitter.com/ErgoBTC/status/1488511975651000324" data-service="twitter">

Bitfinex

In augustus 2016 werd met een hack van de beurs Bitfinex 119.756 btc gestolen. Funds waren destijds niet SAFU en bij alle gebruikers, dus niet alleen diegenen van wie bitcoin gestolen was, werd 36% aan tegoed in mindering gebracht.

Vervolgens werd het tegoed weer aangevuld met Bitfinex tokens die een dollar waard waren. Uiteindelijk hebben alle klanten hun geld teruggekregen in dollars of aandelen iFinex.

Hefboomeffect

De vraag die nu wordt gesteld, is of er nu ook 20.000 btc op de markt komt en of het de prijs gaat drukken.

Vorig jaar maart ontstond er onrust toen het leek of iemand na een koersrecord probeerde om voor $1,1 miljard aan btc te verkopen, omdat het naar een exchange werd verstuurd. De vorige grote verplaatsing van aan de Bitfinexhack gelieerde bitcoins in april 2021 gebeurde ook vlak na een koersrecord.

“De bitcoin van de Bitfinexhack uit 2016 worden ongeveer het scherpst in de gaten gehouden en het meeste geblacklist. Je kunt ze eigenlijk niet uitcashen. Dit is niet de eerste keer dat de whale ze verplaatst tijdens een rally van de markt om paniek te zaaien en winst te maken op een short,” was destijds het commentaar van crypto-investeerder Adam Cochran op Twitter.

Wellicht wordt de dreiging van een grote Bitfinex bitcointransactie deze keer (ook) gebruikt als middel om een onbesmette short rendabel te maken.

Also read

Bitcoin beurs Bitfinex betaalt lening van $900 miljoen terug aan Tether

 

$750 miljoen aan Bitcoin verplaatst van hack Bitfinex uit 2016

 

Bitfinex haalt 6,51 bitcoin (BTC) terug van hack uit 2016

 

De bitcoin prijs in euro's:

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!