Dave the Wave verwacht bitcoin prijs van $70.000 in 2023

Dave the Wave slaagde er in 2022 in om de bodem van bitcoin bijna exact te voorspellen. Nu is het sentiment bij deze analist compleet omgeslagen en verwacht hij voor 2023 nieuwe all-time highs voor bitcoin. Dat zou betekenen dat de koers dit jaar nog over de 69.000 dollar heen schiet, wat op dit moment nog ver weg lijkt, maar het kan allemaal snel gaan in de wereld van bitcoin.

Logarithmic Growth Curves

Voor zijn voorspellingen maakt Dave the Wave gebruik van zogenaamde logarithmic growth curves (LGCs) in zijn technische analyses. Daarmee probeert hij de lange termijn hoogte- en dieptepunten van iedere marktcyclus te voorspellen.

Als het huidige symmetrische patroon in de grafiek doorzet, dan kan bitcoin volgens Dave the Wave dit jaar nog richting een nieuwe all-time high doorschieten.

"ALS de symmetrie doorzet en bitcoin richting all-time highs doorzet, dan zou dat nog steeds slechts de helft van het LGC-kanaal bereiken", aldus een zeer optimistische Dave the Wave.

Dave the Wave zelf geeft daarna ook toe dat het om technische analyse gaat en geen exacte wetenschap, waardoor hij spreekt met "ALS" en dus niet in termen van zekerheden spreekt over de bitcoin koers.

70.000 dollar in 2023

Als bitcoin de prijsactie van de afgelopen twee jaar doorzet, dan kan de koers volgens hem richting het einde van het jaar het niveau van 70.000 dollar bereiken. Dat zou een fantastische prestatie zijn van bitcoin als je bedenkt dat de koers vorig jaar nog op 15.500 dollar terechtkwam na het omvallen van FTX.

In de onderstaande tweet laat Dave the Wave het spiegelpatroon zien dat zich momenteel lijkt uit te spelen voor bitcoin. Voor de bitcoin-gemeenschap zou het fantastisch zijn als dit scenario waarheid wordt in 2023, maar er hangt nog een hoop onzekerheid aan.

Met name op macro-economisch vlak is er zoveel onzekerheid, denk bijvoorbeeld aan de plakkerige inflatie, de relatief hoge rentes, een dreigende recessie en nog veel meer zaken die bitcoin in potentie nog een behoorlijke tik kunnen geven de komende maanden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....