Dave the Wave voorspelt: juli wordt groene maand voor bitcoin

915 totale weergaven

Is de bodem van de bitcoin koers bereikt? De handelaar die de crash van mei 2021 correct voorspelde, kijkt in dit Twitterdraadje naar de huidige staat van de koers.

De pseudonieme analist Dave the Wave vertelt
zijn 117.000 Twitter-volgers dat de recente correctie van bitcoin onder de $20.000 hem doet denken aan de capitulatie van de bearmarkt van BTC in
2018. Een capitulatie wil zeggen dat bezitters van bitcoin met verlies verkopen om liquide te blijven. De afgelopen drie dagen is er voor minstens 7 miljard dollar aan verlies gerealiseerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dave the Wave voorspelt: juli wordt groene maand voor bitcoin
bitcoin daggrafiek

Kijkend naar de grafiek van Dave the Wave, is de vrije val van bitcoin van $ 30.000 naar zijn
dieptepunt van $ 17.760 vergelijkbaar met de diepe bearmarkt van 2018. Aan het einde van dat jaar kelderde de grootste cryptomunt naar ~$3.000 na lange tijd rond de $6.000 te hebben geschommeld.

In beide gevallen is de waarde van BTC bijna gehalveerd. De analist benadrukt dat bitcoin sinds 2012 consequent
de bodems van bearmarkt dicht bij het fibonacci-niveau van 0,382% eindigde.

Dave the Wave voorspelt: juli wordt groene maand voor bitcoin
bitcoin weekgrafiek, fibonacci levels

Volgens Dave the Wave handelt bitcoin op basis van de
logaritmische groeicurve (LGC) momenteel in een zone die gunstig kan zijn voor beleggers met een lange termijn horizon. Hij omschrijft het als een LGC-koopzone.

‘Beleggers die een langetermijnpositie willen opbouwen, doen er naar mijn mening goed aan om wat aan te kopen’. Hij voorspelt ook nog een bullish maand juli omdat bitcoin historisch de neiging heeft om te ‘bouncen’ na drie opeenvolgende maanden. ‘Juli wordt een groene maand’, aldus de analist.

Dave the Wave voorspelt: juli wordt groene maand voor bitcoin

Technische analyses zijn géén voorspellingen, maar aannames op basis van een aantal technische indicatoren. De markt doet wat hij wilt. Bitcoin heeft momenteel zeer veel last van een onzekere macro-omgeving. Bitcoin is een zeer volatiele en risicovolle asset, beleg daarom alleen met geld wat je kunt missen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...