DCG stopt met uitkeren dividend door problemen bij Genesis

Digital Currency Group gaat voorlopig geen dividend uitkeren. Dat heeft het crypto vlaggenschip zijn aandeelhouders in een brief medegedeeld, meldt Coindesk.

“Als reactie op de huidige marktomgeving richt DCG zich op het versterken van onze bedrijfsbalans. Dat doen we door de bedrijfskosten te verlagen en de liquiditeit te behouden. Daarom hebben we besloten om de driemaandelijkse dividenduitkering van DCG tot nader order op te schorten”, zo staat in de brief te lezen.

DCG, eigenaar van CoinDesk en andere cryptobedrijven zoals Grayscale en de veelbesproken marketmaker Genesis, zit door de cryptowinter in de financiële problemen. Er is ruzie ontstaan met Gemini, een exchange die zijn klantentegoeden aan Genesis uitleende tegen rente. Genesis is hevig geraakt door de ineenstorting van FTX en ook van handelshuis Three Arrows Capital en stablecoinuitgever Luna.

Lees meer over:
Digital Currency Group

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...