Franse politicus ondertekent petitie om centrale bank Bitcoin te laten kopen

Een grote centrale bank die bitcoin (BTC) koopt. Het is nog niet zo ver, maar steeds meer banken doen hun zegje over de opkomende digitale valuta. Een Franse politicus vindt dat het tijd is om de centrale bank toestemming te geven om ook BTC te kopen.

In Frankrijk is er een petitie gestart om de centrale bank een vrijbrief te geven voor het kopen van bitcoin. De petitie is gestart door een bitcoin ondernemer en hij vindt medestanders in de landelijke politiek. Parlementslid Jean-Michel Mis is één van de mensen die zich achter dit idee schaart.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en centrale banken

Het verzoek is simpel: onderzoek als centrale bank wat de mogelijkheden zijn op het gebied van bitcoin als reserve asset. Centrale banken kopen goud, waarom niet BTC?

Bitcoin en centrale banken zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het idee van bitcoin is dat geldcreatie niet in handen moet liggen van een paar partijen. Die partijen zijn centrale banken. Het monetair beleid wordt door hen vaak uitgestippeld.

Om de centrale bank zo ver te krijgen moet er eerst een aanpassing worden gedaan aan de regels rondom de centrale bank. Zij mogen nu, als ze het zouden willen, niet zomaar met bitcoin aan de slag.

Als het voorstel 100.000 handtekeningen weet te verzamelen dan moet het voorstel besproken worden door de Franse politici, waaronder prominente leden van het parlement en de president Emmanuel Macron.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFrankrijk

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)