Grootste bitcoin fonds van Europa maakt 21,9 miljoen euro winst

972 totale weergaven

CoinShares, de grootste bitcoin assetmanager van Europa, heeft zijn winst verdubbeld in 2020. De stijgende bitcoin koers is de voornaamste reden voor het goede bedrijfsresultaat.

CoinShares verdubbelt winst

Het bedrijf ging dit jaar naar de beurs in Zweden aan de Nasdaq First North Growth Market. Ze hebben nu hun bedrijfsresultaten over 2020 bekend gemaakt zoals het een beursgenoteerd bedrijf betaamt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een bekende verschijning van de firma is Meltem Demirors, de Turks-Nederlandse investeerder maar woonachtig in New York en een veelgevraagde expert in de industrie. De firma is geregistreerd op het eiland Jersey, dus het bedrijf rekent in Britse ponden.

De bruto winst over 2020 was 22,4 miljoen pond, omgerekend 26,3 miljoen euro. In 2019 was deze winst nog 11,2 miljoen pond, de helft. De netto winst komt in 2020 uit op 18,7 miljoen pond, omgerekend 21,9 miljoen euro. Dat is eveneens een groei van 109% ten opzichte van 2019.

Een simpele verklaring voor de winst is dat de cryptovaluta onder beheer in 2020 veel meer waard zijn geworden. CoinShares is een aanbieder van zogenaamde exchange-traded
bitcoin products (ETPs) en daarom houden ze Bitcoin in kas als onderliggende asset.

Ze hebben nu 4,5 miljard dollar aan assets onder beheer. Hun meest bekende ETP’s, die zijn genoteerd op de Nasdaq in Zweden zijn Bitcoin Tracker One and
Bitcoin Tracker Euro, daarin is respectievelijk 1,3 miljard en 2 miljard dollar opgeslagen.

De onderneming verwacht dat deze positieve resultaten zich in 2021 gaan voortzetten. Medio maart wist Bitcoin nog een record van bijna $62.000 te bereiken.

CEO Jean Marie Mognetti ziet 2020 als het ‘meest succesvolle jaar’ uit de geschiedenis van CoinShares.

“Het vierde kwartaal van 2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als een belangrijk omslagpunt voor bitcoin en andere digitale asset. Ze worden door de markt nu echt erkend als een assetklasse. We zien dat institutionele partijen nu echt instappen.”

De Britse miljardair Alan Howard, medeoprichter van Brevan Howard, is een aandeelhouder in CoinShares, zijn aandeel is circa 60 miljoen dollar waard.

Bitcoin mijlpalen in maart

De groei van het Bitcoin ecosysteem is in maart hard doorgegaan. Enkele mijlpalen op een rij:

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook het nieuwskanaal om ieder nieuwtje automatisch in je Telegram feed te krijgen.

Lees meer over:
markt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...