BlackRock met 9.000 miljard op balans stapt in Bitcoin (BTC) markt

BlackRock is bezig met bitcoin, dat blijkt uit een interview bij CNBC. De grootste vermogensbeheerder van de wereld heeft zich al gemeld met een kleine teen in het water.

Rick Rieder, directeur bij BlackRock en onder ander het hoofd van het wereldwijde allocatie team, zegt in een interview dat BlackRock ”started to dabble a bit into bitcoin”. De reden? De vermogensbeheerder is opzoek naar ‘storehouses of value‘, plekken waar ze waarde op kunnen slaan.

Sparen en waarde opslaan

Een partij als BlackRock wil in principe maar één ding: koopkracht behouden van hun assets en het liefst vergroten. Rieder: ”Mensen zijn opzoek naar assets die kunnen stijgen in waarde, met de aanname dat de inflatie blijft stijgen en er meer schulden worden gemaakt.” Dat is de reden dat ook de bitcoinmarkt wordt onderzocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Rieder vinden steeds meer mensen dat bitcoin een onderdeel moet zijn van hun portfolio. Logischerwijs zorgt dat voor meer vraag, en dus prijsstijgingen. De technologie groeit door, de acceptatie ook en de regels wereldwijd worden ook steeds duidelijk.

De stap naar bitcoin wordt steeds kleiner door verschillende toegangswegen en duidelijkheid door (lokale) wetten. Een bedrijf als BlackRock moet rekening houden met tal van eigen statuten en lokale wetgeving, even wat BTC kopen op een obscure website zit er niet in.

Hoeveel bitcoin heeft BlackRock?

Dan is natuurlijk de vraag: op welke manier is het bedrijf ingestapt en hoeveel BTC heeft het eventueel op de balans? De directeur doet daar, zoals verwacht, geen uitspraken over. Wel reageert hij op die vraag.

Rieder: ”We hebben meer cash dan ooit. Rente werkt niet als hedge, dus diversificatie met andere assets klinkt logisch.” Bitcoin kan daarin een stap zijn.

Hoeveel je zelf in bitcoin moet stoppen? De chief investment officer heeft daarover geen advies: ”Ik zou er geen percentage aan hangen, het hangt van de rest van je portfolio af.”

Daarnaast is het ook van belang hoe groot je vertrouwen en geloof is in de toekomst van een asset, in dit geval bitcoin.

Rieder is al tijden positief over BTC: ‘Bitcoin neemt grotendeels rol van goud over’

Acceptatie van bitcoin

Bitcoin is aan een ongekende opmars bezig en daar hoort ook erkenning bij. De totale bitcoin op de markt gaat qua waarde richting de $1.000 miljard (!). Dat bedrag hoort bij een asset die je niet meer zomaar kunt negeren. Zeker niet als concurrenten of andere vermogende partijen ook interesse tonen.

Banken duikelen over elkaar heen met (pers)berichten over bitcoindiensten. Ze kijken naar de aan- en verkoop van BTC, maar ook wordt werk gemaakt van custody diensten. Om zo toch nog mee te profiteren van de groei van bitcoin.

Aan de andere kant van het spectrum heb je een bedrijf als MicroStrategy. Zij investeerde hun spaarpot van enkele miljarden dollars in BTC en zoeken nu investeerders om opnieuw voor honderden miljarden aan bitcoin te kopen.

BlackRock kan als grootste vermogensbeheerder van de wereld best even wachten, maar als je te laat bent met bitcoin kost het ook dit soort grote instanties uiteindelijk gewoon geld.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBlackrock

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...