Deze indicator springt op groen en signaleert koopmoment voor bitcoin

De "Investor Tool" is op groen gesprongen en vertelt daarmee aan de markt dat we mogelijk op een punt zitten waar het kopen van bitcoin op de lange termijn tot bovenmatig goede rendementen kan leiden. Het gaat om een indicator die is ontworpen door Philip Swift van LookIntoBitcoin.

In essentie is het een hele simpele tool die het 2-jarige simpele bewegende gemiddelde pakt en een factor 5 van die lijn in de grafiek plakt. Door de geschiedenis van bitcoin is dat grappig genoeg een hele goede set van lijnen gebleken om de toppen en bodems van bitcoin mee te voorspellen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Goed koopmoment?

Als we de Investor Tool van Philip Swift mogen geloven, dan zijn we momenteel op een heel goed koopmoment aangekomen. De bitcoin koers beweegt namelijk iets onder het 2-jarige bewegende gemiddelde en historisch gezien zit het daar nooit lang onder. Iedere keer dat we onder deze lijn zaten vormde dat een opmaat naar een nieuwe bullrun.

On-chain analist Checkmate van Glassnode constateert op basis van de Investor Tool van Swift ook dat we momenteel weer een spreekwoordelijk "generationeel" koopmoment zien. Samen met de Investor Tool zijn er nog tal van indicatoren die momenteel een bodemsignaal afgeven. In het vervolg van zijn draadje bespreekt Checkmate onder andere de Mayer Multiple die met een score van 0,74 ook extreem laag is.

Bodems, bodems en nog eens bodems

Overal op het internet nemen analisten het woord "bodem" steeds vaker in de mond. Dat gevoel wordt dus versterkt door indicatoren als de Investor Tool die ook aangeven dat we ons in een historisch goede koopzone voor bitcoin bevinden. Ook voormalig BitMEX CEO Arthur Hayes heeft het gevoel dat we de bodem hebben aangetikt.

Onder meer het Terra-schandaal, waarbij de Luna Foundation Guard 80.000 bitcoin op de markt dumpte om de UST-stablecoin te redden, sterkt Hayes in die overtuiging. Die enorme hoeveelheid bitcoin rond de koers van 25.000 dollar kan volgens hem weleens "het cement" van de bodem vormen.

Op het moment van schrijven is bitcoin weer boven de 30.000 dollar uitgekropen, maar echt sterk ziet het er allemaal niet uit. De macro-economische situatie is nog altijd praktisch hetzelfde met een hoge inflatie en centrale banken die daar op reageren door de monetaire duimschroeven aan te draaien. Onzekerheid is het beste woord om deze markt mee te omschrijven.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....