Analist acht bodem van $14.000 mogelijk

Een analist op het platform CryptoQuant voorspelt op basis van de halving-cyclus dat de koers van bitcoin nu een bodem aan het vormen. Voordat er nieuwe all time highs gevormd worden, zouden we nog tot $14.000 kunnen zakken. Toch is dit een prima moment om bitcoin te kopen.

De bodem is dik

Onder de naam Venturefounder tweette een analist die bijdragen levert aan het on-chainplatform CryptoQuant zijn kijk op de huidige marktomstandigheden. Zijn verwachting is dat we nu in de fase zitten waarin de bitcoinkoers een bodem vormt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“670 dagen tot de volgende Bitcoinhalving, we zijn op tijd om de prestatie van bitcoin te vergelijken met vorige cycli,” tweet Venturefounder.

“In de volgende 670 dagen, zal bitcoin capituleren in de komende 6 maanden en de bodem van de cyclus raken ($14-21.000), dan het grootste gedeelte van 2023 zwalken tussen $28-40.000 en tegen de volgende halving zo’n $40.000 zijn,” voorspelt Venturefounder.

Goede fase om te kopen?

De basis van de voorspelling wordt gevormd door vergelijkbare patronen in eerdere halving-cycli. Die beslaan steeds ongeveer vier jaar en de Venturefounder ziet een terugkerend patroon, waarin de tweede helft van de cyclus (670 dagen) steeds begint met een verdere daling vanaf een toch al relatief laag punt ten opzicht van de top.

Die daling kan volgens hem dus tot wel $14.000 gaan. Maar, voegt hij er in de commentaren aan toe, de bodem is een zone tussen de $14.000 en $28.000.

“Binnen deze bandbreedte is het meer een normale verdeling.” Licht hij toe. De waarschijnlijkheid van het bereiken van $14.000 is dan heel klein om vervolgens te concluderen: “…naar mijn mening is $21-24.000 waarschijnlijker.”

Het is inderdaad voorgekomen dat in de tweede helft van de cyclus zo’n daling is voorgekomen. Maar maakt dat deze voorspelling ook goed? De tijd voordat de volgende halving plaatsvindt is hetzelfde, net als een aantal andere omstandigheden. Maar er zijn ongetwijfeld veel dingen aan te wijzen die juist heel anders zijn dan de vorige cycli.

Niettemin acht Venturefounder het een goede tijd om bitcoin (bij) te kopen.

“Dit is dan misschien niet DE bodem van de cyclus, maar we zitten binnen de bandbreedte van bodems binnen BTC-cyclus. Beter dan dit wordt het niet als het om het timen van de markt gaat,” tweet de analist.